Ezeket a játékokat akarják a gyerekek idén Karácsonykor

Napi.hu2015. november 3. 10:00

A körülbelül 35-40 milliárdosra becsült hazai játékpiacon a forgalom 70 százaléka a karácsonyt megelőző másfél hónapban folyik be, a legnagyobb bevételt a multinacionális üzletláncok tudhatják magukénak - írja a Napi.hu.

A magyar játékpiac körülbelül 65 százalékát a hiper-, és szupermarketláncok forgalma adja, a hagyományos játékbolt-hálózatok 25 százalékot, az internetes vásárlás pedig 10 százalékot tesz ki. Míg a szakkereskedők egész évben teljes választékkal várják a vásárlókat, a hipermarketek szezonálisan, jelentős árengedményekkel készülnek. Az internetes vásárlás - ami évről-évre 15-20 százalékos bővülést produkál - is egyre népszerűbb, ugyanis a vevőket ma már kevésbé az ár, hanem inkább a kényelem vezérli.

Karácsonykor jellemzően nagyobb, értékesebb játékok kerülnek a vásárlók kosaraiba, így a Régiónál az évközi 4600 forintról 6500 forintra nő az átlagos kosárérték. Ennél is nagyobb a megugrás az online szegmensben: a JátékNet.hu webáruháznál az ünnepi időszakban az átlagos kosárérték 16 ezer forint, amely 50-60 százalékkal több, mint év közben

- mondta Bognár Ákos ügyvezető igazgató.

A hagyományos játékok piacán idén karácsonykor is népszerűek lesznek a Jégvarázs című Disney filmhez kötődő játékok, és az új dinoszaurusz mozifilmhez (Dínó tesó) kapcsolódó őslényfigurák, a Lego pedig Star Wars újdonságokkal rukkol majd elő.

Címkék:
vásárlás, játék, online, kereskedelem, játékbolt, aurus,