Luxuskutyájával menőzik a mulatóskirálynő + kép

Pénzcentrum2015. október 14. 16:01

Voksán Virág után most Notár Mary szerzett be egy több százezres forintba kerülő pomerániai törpespiccet. A vásárláson túl azonban a kutyatartás sem olcsó mulatság, mutatjuk milyen költségekkel érdemes számolni.

Egyre nagyobb divat pomerániai törpespiccet tartani, a közelmúltban Notár Mary vásárolt ilyen fajta kutyust, de ilyen kutyája van Voksán Virágnak is, akinek elmondása szerint Magyarországon egy minőségi kennelből származó kiskutya több százezer forintba is kerülhet, de a tengerentúl akár 2 millió forintnak megfelelő összeget is elkérhetnek érte -  írja a Bors.

{{EMBED:https://www.facebook.com/notarmary/posts/1067076276638840:0}}

A lapnak korábban egy kutyatulajdonos úgy nyilatkozott, hogy törzskönyv nélkül 200 ezer forintért is hozzájuthatunk egy ilyen fajtájú házi kedvenchez, ő azonban nemrég törzskönyvvel együtt 700 ezer forintért vásárolt egy törpespiccet.

A kutyavásárlás még nem minden

Amikor megvásároljuk új háziállatunkat talán nem is gondolunk arra, hogy később mennyi kiadással jár majd. Persze olyan gazdik is akadnak, akinek semmi sem drága, ha a kutyájukról van szó. Korábbi keresésünk alkalmával például olyan luxuskutyaházat is találunk, ami több mint egy millió forintba kerül, ezért pedig padlófűtés, légkondi és magától záródó ajtó is kerül a luxuskutyaházba.

De luxus nélkül sem olcsó a kutyatartás, gondoljunk csak a legalapvetőbb dolgokra, mint az állatorvosi kiadások, etetés vagy a póráz. Ezek közül nézzük meg közelebbről az etetés költségeit:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egy közepes termetű kutyát, ha konzervvel etetünk, napi egy dobozra van szükség. A kiszerelés az állat méretéhez igazodik, és az ár is: egy doboz 400 forinttól körülbelül 1000 forintos árskálán mozog. Ha száraztápot veszünk, egy közepes felnőtt kutyának vásárolhatunk egy 3 kilós kiszerelést 5600 forintért. Ha napi 30 dekát számolunk egy adagnak, ez 10 napra elég, és 560 forint a napi kajaköltségünk. A legolcsóbb talán, ha magunk főzünk az ebnek, szintén egy közepes méretűre számolva például marhaszívvel, rizzsel és répával a napi költség 250 forint, plusz a munkaidő, energia.

Az alábbi számok alapján az etetést havi 15 000 forinttal számolva tizenöt év alatt 2 millió 700 000 forintba kerül.

Ehhez pedig hozzájöhet a minden egyes alkalommal kifizetett állatorvosi vizsgálati díj, ne adj isten műtéti költségek, gyógyszeres kezelések, és egyéb költségek, így pedig már könnyen elérhetjük a 3 millió forintot is.

Címkék:
vásárlás, árak, luxus, kutya, kutyatartás,