Tényleg kivonul a Tesco Magyarországról? Akár még ez is lehet

Pénzcentrum2015. szeptember 9. 14:02

Lapértesülések szerint heteken belül eladhatják a a Tesco közép-kelet-európai hálózatát. A hírek szerint az amerikai Wal-Mart áruházlánc vásárolhatja meg a boltokat.

Szlovákiai lapértesülések gyakorlatilag tényként kezelik, hogy egy hónapon belül hivatalosan is eladóvá válik a Tesco közép-kelet-európai hálózata. A Hospodárske noviny című lap szerint az egyik lehetséges felvásárló az amerikai Wal-Mart áruházlánc.

A lap értesülései szerint a Tesco egy hónapon belül nemzetközi pályázatot ír ki egész közép-európai hálózatára, tehát nemcsak a szlovákiai, hanem a csehországi, lengyelországi és magyarországi áruházakra is.

A Wal-Mart a maga 2 millió dolgozójával a világ legnagyobb üzletláncának számít, de hálózatában Európa még egyelőre "fehér folt", egyedül a brit piacon van jelen az amerikai áruházlánc.

A Tesco 95 éves története alatt nem volt még ilyen súlyos a helyzet a cégnél. A Tesco rosszul áll a tőzsdéken, és könyvelési botrány sújtották a céget, miközben a hazai piacán a diszkont láncok szépen lassan elszívják a vásárlóit. Az elmúlt hónapokban több vezető, köztük a vezérigazgató is távozásra kényszerült. A napokban azt jelentették be, hogy kivonulnak Dél-Koreából.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Loading...

 

Címkék:
vásárlás, Tesco, áruház,