Ilyen árak voltak 20 éve az első magyar hipermarketben

Pénzcentrum2015. szeptember 2. 12:08

20 éve nyitotta meg első magyar hipermarketjét a SPAR Győrben. Mai szemmel nézve érdekes árak voltak az első akciós katalógusban.

163 hipermarket működik jelenleg Magyarországon. A Spar pont 20 éve, 1995 nyarán nyitotta meg az elsőt (INTERSPAR) Győrben.

Az áruházlánc ezzel új kiskereskedelmi kategóriát honosított meg Magyarországon: a vevők számára meglehetősen nagy újdonság volt, hogy a kiflitől a kerti padig sokféle terméket beszerezhettek.

Húsz éve arra is rácsodálkoztak a vásárlók, hogy egy olyan bevásárlóközpont létesült, amiben helyet kapott bank, utazási iroda és étterem is.

Érdemes megnézni azt is, milyen árak voltak 20 évvel ezelőtt az áruházlánc akciós katalógusában:

  • sertéscomb 499 ft/kg
  • Nyári turista felvágott 740 ft/kg
  • Olympos narancsital 99 ft/1,5l
  • Letti habtejszín 39 ft/0,2l
  • úszósapka 99 ft/db
  • női fürdőruha 1290 ft/db


Szalay Zsolt, az INTERSPAR értékesítési vezetője az áruházlánc szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: az évfordulóhoz kapcsolódóan új koncepciót vezetnek be a budapesti Bécsi úti áruházban: két üzlet - egy elektronikai szaküzlet és egy ruházati bolt -költözik az áruházba. Az úgynevezett shop-in-shop ("bolt a boltban") koncepció lényege, hogy nem külön-külön a szaküzletekben, hanem a bevásárlás végén fizet a vásárló.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mi a helyzet a vasárnapi zárva tartással?

Heiszler Gabriella, ügyvezető igazgató újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a SPAR Magyarország 2,5 százalékos árbevétel-növekedést mutat a SPAR-csoport az idei évben (januártól augusztusig).

Az ügyvezető hozzátette: a vasárnapi zárva tartás miatt vannak olyan üzletek, ahol megerősödik a hétköznapi forgalom, és vannak olyan boltok, ahol elmarad a korábbiaktól. Azt mindenképp érzékelik, hogy pénteken és szombaton hosszabb sorok alakulnak ki a pénztáraknál.

A közeljövőben nem várható a SPAR webshopjának elindítása Magyarországon.

Címkék:
vásárlás, akció, spar,