Miért van ma ilyen sok nyugdíjas az Auchanban?

Pénzcentrum2015. augusztus 24. 15:11

A nyugdíjasokat célozza újabb kampányával az egyik nagy magyar áruházlánc, ugyanis minden hétfőn 5 százalékos kedvezményt biztosít számukra. Feltételekből persze akad bőven, utánakérdeztünk, miért pont a nyugdíjasokra és a hétfői napra esett a választás.


"Minden hétfő nyugdíjas nap" olvasható az Auchan aktuális hirdetésében. A reklámból kiderül, amennyiben hétfőn vásárolnak az üzletben a nyugdíjasok 5 százalék kedvezményt kaphatnak. Ehhez azonban szükség van nyugdíjas igazolványra és egy bizalomkártyára is, amin bizalompont formájában kerül jóváírásra a kedvezményes 5 százalék.

A vasárnapi zárva tartás hatása lenne?

A Portfolio legfrissebb értesülése szerint az online pénztárgépek heti forgalmi adatai alapján fokozatosan bővül a kereskedelmi forgalom, de azt, hogy ez mennyiben köszönhető a fehéredésnek és a tavaszi, illetve nyári általános keresletbővülésnek, azt egyelőre nem lehet megállapítani.

A hét napjaira lebontva pedig az látható, hogy a legkevésbé a hétfői fogyasztás volumen változott, ám ez is 10 százalék feletti bővülést könyvelhetett el a vasárnapi boltzár bevezetése előtti időszakhoz képest. Az adatokat látva viszont felmerül a kérdés, miért pont a hétfői napra esett az áruházlánc választása?

A döntés nem lehet véletlen, hiszen az áruházlánc tapasztalatai szerint a vasárnapi zárást követően sok nyugdíjas tér be hozzájuk hétfőn azzal a céllal, hogy a hétvégén elfogyasztott termékeket már a hét elején pótolják.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A nyugdíjas vásárlók jellemzően kisebb kosarakkal, többször vásárolnak be, ezért is kényelmes számukra a hétfői nap a heti bevásárlásra.

- válaszolta megkeresésünkre az Auchan Magyarország sajtóképviselője.

Az áruház vásárlói között sok nyugdíjast és családot tartanak számon, ezért is jött létre a Nyugdíjas hétfő illetve az ehhez hasonló Családos péntek kedvezmény.

Az áruházlánc elmondása szerint folyamatosan bővülést mutat a kedvezményt igénybevevő nyugdíjasok száma.

Címkék:
vásárlás, nyugdij, vasárnapi zárva tartás,