Ásványvizeket hívott vissza az egyik legnagyobb hazai forgalmazó

Pénzcentrum/Index.hu2015. augusztus 7. 14:30

Ásványvizeket hívott vissza az egyik legnagyobb hazai forgalmazó. Elővigyázatosságból.

Visszahívta a boltokból az ásványvizeinek egy részét az egyik legnagyobb hazai forgalmazó, az Aquarius-Aqua

 - írja a Hvg.hu a Mindenar.hu-ra hivatkozva. Az Aquaris-Aqua gyártja a Veritas Goldot és az Aquariust is. A 2016. május 21-i és 2016. június 10-i minőségmegőrzési idejű kétliteres szénsavmentes vizeket a cég július közepén hívta vissza elővigyázatossági okokból.

Frissítés - 2015.08.07 - 16:06

Elővigyázatosságból két idén gyártott - és a jövő év májusi, illetve júniusi lejárati idejű - termékét hívta vissza az Aquarius-Aqua Kft.; erről ez év július 17-én tájékoztatta kereskedelmi partnereit - közölte az MTI megkeresésére pénteken a társaság.

A cég tájékoztatása szerint a terméket a fogyasztók egészségét, valamint az extrém hőmérséklet feltételezhető hatásait szem előtt tartva hívták vissza.

Az Aquarius kútból nyert szénsavmentes ásványvíz terméknél ugyanis az utólagos kontroll vizsgálatok során azt tapasztalták: néhány mutatószám megközelítette az előírt, illetve engedélyezett határértéket.

Ezért az Aquarius-Aqua Kft. a 2016. május 21. és 2016. június 10. lejárati időkkel gyártott termékeket hívta vissza (azaz az üzletek polcairól a cég a kétliteres szénsavmentes ásványvizének két sorozatát levetette).

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Aquarius-Aqua Kft. közlése szerint a cégnél 2006 óta működtetnek tanúsított minőségügyi rendszert, melynek része a HACCP, azaz az élelmiszerbiztonsági kockázat elemzés.

A társaság minőségellenőrei óránként vizsgálják gyártás közben a termékeket és a késztermékeket, így a cégtől csak minőségügyileg és élelmiszerbiztonságilag megfelelő víz mehet ki - szögezték le. Hozzátették: az Aquarius-Aqua Kft. a termékeit minden technológiai lépésben vizsgálja, és az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelő gyakorisággal akkreditált laboratórium is ellenőrzi a termékei analitikai, mikrobiológiai megfelelőségét. A rendszerben az az előírás is szerepel, hogy visszamenőleg is ellenőrzik a megőrzött mintákat.

Címkék:
vásárlás, víz, ásványvíz,