Itt a Tesco nagy bejelentése: hatalmas újítás a magyar áruházakban

Pénzcentrum2015. július 13. 10:00

Érdekes közleményt kaptunk hétfőn a Tescótól. Az áruházlánc bejelentése szerint a vásárlói igények változásait követve létrehozzák a "Jövő áruházait" - először Budapesten, a Váci úton, majd Székesfehérváron is.

A közlemény szerint a budapesti Váci úti hipermarket úttörő a Tesco-csoporton belül: egyszerre újult meg a zöldség-gyümölcs osztály és a pékség, illetve elsőként itt vezették be a "bolt a boltban" fejlesztést. Az áruházlánc célja, hogy élvezetesebbé és még kényelmesebbé tegye a bevásárlást; a következő hónapokban

a Tesco gyűjti és értékeli a vásárlók reakcióját.

A koncepció tovább javítja a Tesco versenyképességét, az átalakítások pedig - az ígéretek szerint - újabb munkahelyeket teremtenek.

Ez már a jövő?

Az áruházlánc közleménye szerint a nemzetközi tapasztalatok és hazai kutatások szerint a vásárlók igénylik az újszerű megoldásokat, a gyorsabb vásárlásokat és a minél szélesebb kínálatot nyújtó hipermarketeket. A Tesco fontosnak tartja, hogy reagáljon a vásárlói igények változására: az első Jövő áruháza már meg is nyílt a Váci úton, és Székesfehérváron is hamarosan bemutatkozik az új működési modell.

A lényeg:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • a megújulás során több olyan megoldást is bevezet a Tesco, amellyel a bevásárlás gyorsabb, és kényelmesebb lesz. 
  • korábbiaknál alacsonyabb polcoknak és a készlet-racionalizálásnak köszönhetően a vásárlók még egyszerűbben igazodhatnak el az áruházakban.
  • olyan különlegességeket tehetnek kosarukba a vásárlók, mint a sárkánygyümölcs (savanykás húsú kaktuszféle), a kumkvat (citrusféle) vagy a pepino (sárgadinnyéhez hasonló dinnyeféle).
  • nagyobb hangsúlyt kapnak a speciális élelmiszerek is: a bio, nemzetközi, gluténmentes termékek egy helyre kerülnek.

A Váci úti Tescóban mutatkozik be Európában először a shop-in-shop újítás is. A "bolt a boltban" koncepciónak megfelelően az új bérlők beköltöznek az eladótérbe, így egy helyen több vásárlást is könnyedén el lehet intézni. A bérlők kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy kínálatuk jól kiegészítse a Tesco választékát. A Váci úti és székesfehérvári áruházba a már több Tesco üzletsoron működő SportsDirect és a több mint száz éves múltra visszatekintő (jellemzően alacsony árairól ismert - a szerk.) angol ruházati márka, a Peacocks költözik be.

Címkék:
vásárlás, Tesco,