Rég kaszált ekkorát a CBA: mindenki ide jár majd

Nagy Bálint2015. február 27. 06:03

Hatalmasat kaszálhat a Déli pályaudvarnál lévő CBA a vasárnapi boltzáron, a törvény ugyanis rá nem vonatkozik. Bár a helyiek bizonyára örülnek majd, hogy lesz hol vásárolniuk vasárnap is, a bolt alkalmazottai inkább otthon maradnának. A franchise jogokat birtokló CBA Kereskedelmi Kft. ugyanakkor nem kötelezi bezárásra vasárnaponként az üzletet.

A vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény értelmében március 15-e után is nyitva maradhatnak - mérettől függetlenül - azok a boltok, amelyek közforgalmú vasúti pályaudvarok területén helyezkednek el. Nos, a fővárosban összesen egy ilyen üzlet van:

MÁV-ingatlanban egyedül a Budapest-Déli pályaudvaron van ismert kiskereskedelmi láncnak, a CBA-nak egy ezer négyzetmétert meghaladó üzlete. Elszórtan azonban több régióban is találhatók ismert lánchoz nem köthető kisméretű kereskedelmi egységek a törvény hatályán kívül eső ingatlanokban

- tudtuk meg a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától.

KATTINTS! Így cselezhetik ki a multik a vasárnapi boltzárat

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója a Pénzcentrum érdeklődésére megerősítette: mivel a törvény lehetővé teszi, így tudomása szerint franchise partnerük a "CBA Déli ABC Nagyáruházat" továbbra is nyitva tartja vasárnaponként.

Bár a kommunikációs igazgató franchise rendszergazdaként a munkaviszonnyal kapcsolatban nem tudott részleteket elárulni, a Déli Nagyáruház boltvezető helyettese viszont a Pénzcentrum helyszíni szemléje során már közlékenyebb volt. Mint elmondta, egyelőre a bolt vezetősége, és így az alkalmazottak sem kaptak tájékoztatást arról, mi lesz a sorsuk. Azt ugyanakkor hozzátette, a belső szabályzat szerint a beosztásokat 1 héttel előre kell kiadni, tehát hamarosan tiszta lesz a kép.

Címkék:
vásárlás, CBA, pályaudvar, vasárnapi zárva tartás, vasárnapi nyitva tartás, harrach péter,