Ezt lépi az IKEA a vasárnapi zárva tartás ellen

Világgazdaság2015. január 28. 16:28

Meghosszabbítja nyitva tartását az IKEA két magyarországi bútoráruháza. Az áruházak jelenleg reggel 9-től este 9-ig vannak nyitva, a hét minden napján - egyelőre nem tudni pontosan, hogy működik majd a meghosszabbított nyitva tartás.

Varga­-Nagy Eszter, az IKEA Magyarország PR felelőse a Világgazdaságnak elmondta: a tárgyalások jelenleg is zajlanak, de abban már megegyeztek, hogy a vasárnapi szünnap miatt esetlegesen kieső bevételt csak a nyitvatartási idő kitolásával tudják megelőzni.

A vállalat az elbocsátások elkerülése érdekében is döntött a nyitva tartás meghosszabbítása mellett. A házhozszállítást nem érinti a vasárnapi zárva tartás, mivel a szállítást végző cég nem az IKEA­-hoz tartozik, csupán csak szerződés köti a két céget egymáshoz.

Az IKEA a webáruházak magyarországi indulását is tervezi, amire a magyar vásárlóknak várni kell még egy-­két évet.

Jelenleg Nagy­-Britanniában és Írországban tesztüzemben működnek a webáruházak. Ha ott zöld lámpát kap a rendszer, akkor nagy esély van rá, hogy legkésőbb 2017­-ben hazánkban is elinduljon online szolgáltatásunk tesztelése

 - mondta a lapnak Varga-Nagy Eszter.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A harmadik, Soroksáron épülő IKEA előkészítésével kapcsolatban Varga­-Nagy elmondta: az építési területet megvették, de további hatástanulmányokra és egyéb engedélyekre is szükség van ahhoz, hogy a beruházás elkezdődjön. Az áruház építésének megkezdése és a nyitás időpontja még bizonytalan, nincs kitűzött dátum.

Címkék:
vásárlás, IKEA,