Zárva legyenek a boltok vasárnap? Szavazz!

Pénzcentrum2014. december 16. 09:01

Ma dönt az Országgyűlés a boltok vasárnapi zárva tartásáról. A Pénzcentrum olvasói véleményére is kíváncsi: te hogy döntenél?

Az Országgyűlés a kormány kezdeményezésére ma rendkívüli ülést tart, amelyen egyebek mellett szavaznak a vasárnapi pihenőnapról is. A Ház ülése 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit szavazások követnek.
Néhány korábbi cikkünk a vasárnapi zárva tartásról:

Ez az igazság a vasárnapi vásárlásról! Megszereztük a számokat

Vasárnapi zárva tartás: lesznek itt még meglepetések!

30 ezer embert is elküldhetnek a vasárnapi zárva tartás miatt

Gyakorlatilag eldőlt: zárva lesznek a boltok vasárnaponként

Megszólalt a Tesco

A Financial Times (FT) c. brit napilap a Tesco-t is megszólaltatta a vasárnapi zárva tartásról.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Úgy gondoljuk, hogy Magyarországnak előnye származik a vasárnapi kereskedelemből - fogalmazott a Tesco az FT-nek. A vásárlók eldönthetik, hogy mikor és hová mennek vásárolni és kollégáink profitálhatnak abból a lehetőségből, hogy a vasárnapi munkanap után több pénzt kapnak - tették hozzá a magyar Tescónál.

Az FT cikke arra is emlékeztet, hogy a magyar törvény leginkább a külföldi tulajdonú áruházaknak fog fájni, így az Auchannak, Aldinak, Tescónak, a családi tulajdonú üzletek nyitva maradhatnak vasárnap.

A brit napilap arra is felhívja a figyelmet, hogy a magyar kormány törekvése épp szembemegy az európai trendekkel. A francia gazdasági miniszter épp a múlt héten tett javaslatot arra, hogy az eddigi 5 helyett 14 nap lehetnek nyitva az üzletek vasárnap.

A lap szerint a magyar kormány több minisztere elismerte, hogy nincs sok gazdasági racionalitása a javaslatnak és a miniszterelnök kiállása a javaslat mellett sokakat meglepett.

Egy magyar kormányzati illetékes úgy fogalmazott, hogy a kezdeményezést az emberek többsége nem is támogatja. Ha erről népszavazást írnánk ki, akkor elveszítenénk - mondta név nélkül nyilatkozva.

Címkék:
vásárlás, vállalkozás, bolt, vasárnapi munka,