Támogatja a Fidesz a vasárnapi boltbezárást

Pénzcentrum/MTI2014. december 1. 17:01

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatót tartott a boltok vasárnapi bezárásának ügyében. Kijelentette, hogy feltételekkel és módosításokkal támogatják a KDNP javaslatát. Szerinte ez az első lépés az irányba, hogy senki ne dolgozzon vasárnap.

A Fidesz azt szeretné, hogy vasárnap senkit ne lehessen dolgoztatni, ennek első lépése a kereskedelemre vonatkozó vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény megszületése - mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

KATTINTS! Súlyos üzenet a kormánynak: erről nem ártott volna egyeztetni

A politikus közölte, a Fidesz frakcióülésén megvitatták az üzletek vasárnapi zárva tartására vonatkozó KDNP-s előterjesztését, amelyet feltételekkel és módosításokkal támogatnak.

Rogán Antal azt mondta, terveik szerint a hét utolsó napján semmilyen üzlet nem lehet majd nyitva, ahol nem a tulajdonos vagy annak családtagjai dolgoznak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Fidesz frakcióvezetőjének szavai arra utalnak, hogy a 400 négyzetméteres határ kikerülne a javaslatból, vagyis mérettől függetlenül be kéne zárnia minden üzletnek. Ezzel a törvénytervezet egyik igencsak visszás elemét húzná ki a kormánypárt, ez ugyanis szelektív törvényalkotást eredményezett volna.

Kivételek ugyanakkor kellenek - folytatta -, ilyen lesz az adventi időszak, amikor engedélyezik majd a vasárnapi nyitva tartást és munkavégzést, de ezeken a napokon plusz bért kell kapniuk az érintett munkavállalóknak.

Címkék:
vásárlás, vasárnapi munka, vasárnap,