Ezeket a ruhákat foglalta le a vámhivatal: 200 ezer forintot érnek

Pénzcentrum2014. október 2. 13:01

Újabb csaló kereskedőt leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az árus az egyik közösségi portálon hirdette a hamis ruhákat, így jutottak el hozzá az ellenőrök.

A NAV pénzügyőrei Facebookon hirdetett védjegyoltalom alatt álló ruhákat foglaltak le több mint

200 ezer forint értékben

egy budaörsi telephelyen - tájékoztatta a hivatal a Pénzcentrumot.

A NAV figyelmét sem kerülte el, hogy a Facebookon egyre többen hirdetnek különféle kétes eredetű termékeket. Az egyik hirdető budaörsi üzlethelyiségben tartott ellenőrzés alkalmával a NAV pénzügyőrei 53 db védjegyoltalom alatt álló

Star Wars és Mickey Mouse mintájú ruhaneműt

találtak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hirdetőnek nem volt engedélye arra, hogy védjegyoltalom alatt álló ruhákat áruljon, ráadásul az áru eredetét sem tudta igazolni. Az ellenőrzést végző pénzügyőrök a ruhákat lefoglalták. Szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt indulhat nyomozás.

 

Címkék:
vásárlás, ellenőrzés, NAV, büntetés,