Pörögnek a Posta csomagautomatái

Napi.hu2014. augusztus 27. 08:31

Országosan immár 35, a Magyar Posta által üzemeltetett csomagutomatához lehet kérni a különböző webáruházakban, aukciós oldalakon megvásárolt áruk biztonságos és kényelmes kézbesítését, sőt, ezen a módon a postahivatalokban feladott csomagok is átvehetők - írja a Napi.hu.

A májusi indulás és a nyári hálózatbővítés után jelenleg 10 fővárosi és 25 vidéki helyszínen - főként megyeszékhelyeken - működnek a Magyar Posta csomagautomatái, de folyamatban van további automaták telepítése is - mondta Molnár Róbert üzleti vezérigazgató-helyettes.

Főként bevásárlóközpontok, például Tesco-áruházak, közlekedési csomópontok, vasútállomások közelében állítottak fel ilyen, egyenként 76 darab, S, M és L méretű, zárható rekesszel ellátott készülékeket. A Posta Magyarországon elsőként állított üzembe csomagautomatákat idén tavasszal. Az eddigi tapasztalatok alapján a forgalom bő kétharmadát a kis és a közepes méretű küldemények adják.

A biztonságos - távfelügyelt riasztórendszerrel és biztonsági kamerával is védett - automaták előnye, hogy nem kell otthon a postást vagy a futárt várni, munkahelyre rendelt küldemény esetén átvevőről intézkedni, vagy az átvevőpont nyitva tartásához igazodni, mert a nap 24 órájában bármikor átvehető a megrendelt csomag. Jelenleg csak az előre kifizetett csomagokat tudják az automatákon keresztül átvenni az ügyfelek, de a tervek szerint az automaták rövidesen alkalmasak lesznek bankkártyás fizetésre is. Ezzel lehetőség lesz csomagfeladásra, valamint az utánvételes csomagok átvételére is - tette hozzá Molnár Róbert.

A csomagautomatákból a hét minden napján, 0-24 óráig vehetik át az ügyfelek a küldeményeket. Ezt azon webáruházakban vagy internetes aukciós áruházakban történő vásárlás esetén kezdeményezhetik a vásárlók, amelyek honlapjukon feltüntetik, hogy a küldemény csomagautomatán keresztül is átvehető. A postán feladott csomagok kézbesítését szintén lehet az automaták valamelyikéhez kérni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
vásárlás, posta, csomagautomata,