Ezek a legjobb pálinkák most Magyarországon

Pénzcentrum2014. június 21. 19:01

Idén is megrendezték az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt. Magyarország legjobb pálinkája címet ezúttal a Szicsek Pálinkafőzde Kft. feketeribizliből készült párlata hódította el.

2014-ben is megrendezték az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt. Idén 50 főzde 335 mintát indított a versenyen, a kereskedelmi főzdék részvétele rekordszámú volt. A 335 minta 8 főkategóriában (almatermésűek, csonthéjasok, bogyós gyümölcsök, szőlő, törköly, vadgyümölcs, ágyas és vegyes) versenyzett egymással.

Magyarország legjobb pálinkája címet ezúttal a Szicsek Pálinkafőzde Kft. feketeribizliből készült párlata hódította el. A legjobbank ítélt pálinka és a különböző kategóriák győztesei mellett 99 bronz, 114 ezüst és 63 aranyminősítés is átadásra került.

Barackpálinkákat tesztelt az MGE

Barackpálinkákat tesztelt a gasztronómiai kérdésekben rendszeresen megszólaló, a hazai éttermi kultúra, vendéglátóipar fejlesztéséért létrejött Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE). Elsősorban könnyen hozzáférhető barackpálinkákat vizsgáltak, amelyek kereskedelmi főzdéktől származnak: részben közismert neveket, részben jónak gondolt, részben nagy mennyiségben forgalmazott termékeket.

Kíváncsi vagy, melyik a legrosszabb és a legjobb barackpálinka? KATTINTS!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A teszt által hibásnak minősített pálinkák között találjuk a Rézangyal kajszibarack pálinkáját, a Zwack Kecskeméti Híröst, vagy a Békési Disznótorost. A lista alján olyan pálinkák kaptak helyet, amelyeket a szakértők fogyasztásra nem javasolnak: Miskolci Likőr, Prekopp, Gönci barack; Győri Szesz, Hédervári; Törley, Szent István Korona.

 

Címkék:
vásárlás, pálinka, toplista, zwack,