IKEA: fulladást okozhat a legendás gyerektermék + képek

Pénzcentrum2014. március 20. 08:15

Visszahívja rácsos ágyak, illetve gyerekágyak fölé szerelhető baldachinjait az IKEA, mivel azok fulladást okozhatnak - tudatta lapunkkal a lakberendezési áruház. Az érintett baldachinok 1996 óta kaphatók az IKEA áruházakban.

"Az IKEA arra kér mindenkit, aki rácsos ágyak, illetve gyerekágyak fölé szerelhető baldachint vásárolt az IKEA áruházakban, függessze fel annak használatát, és hozza vissza a legközelebbi IKEA áruházba, ahol visszakapja a termék teljes vételárát" - olvasható a lakberendezési áruház közleményében.

Megvizsgálva a termékeket, az IKEA ugyanis arra jutott, hogy azok esetleg fulladást okozhatnak. Az áruházlánc tudomására jutott egy olyan eset, amikor a kisgyerek a hálót az ágyba húzta, ahol az összecsomózódva a gyermek nyaka köré tekeredett. Sérülésről nem értesültek.

A termékvisszahívás az alábbi baldachinokat érinti:

  • LEGENDARISK
  • MINNEN ágybaldachin készlet
  • BARNSLIG BOLL
  • MINNEN BRODYR
  • HIMMEL
  • FABLER
  • TISSLA

A Pénzcentrum.hu értesülései szerint a visszahívásra okot adó súlyos eset nem Magyarországon, hanem Ausztriában történt. A problémás baldachinokat egyébként már az IKEA magyar nyelvű weboldalán sem lehet elérni. A közlemény szerint az érintett baldachinok 1996 óta kaphatók az IKEA áruházakban. Arról azonban egyelőre nincs információ, pontosan hány fogyasztót érint a visszahívás.

Jön a 3. magyar IKEA

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mint ahogy arról a Pénzcentrum.hu beszámolt, legutóbbi sajtótájékoztatóján izgalmas részleteket árult el magyarországi terveiről az IKEA. Kiderült, hogy a XXIII. kerületben, Soroksáron épülhet a világ legnagyobb lakberendezési láncának harmadik magyarországi áruháza. A másik nagy bejelentés szerint 2016-tól indulhat a házhozszállítással egybekötött online vásárlás hazánkban. A részletekért KATTINTS IDE!

 

Címkék:
vásárlás, IKEA, veszély, termékvisszahívás,