Az igazi rezsicsökkentés, aminél olcsóbbat ki sem lehet találni

Pénzcentrum2014. január 26. 17:02

A hét legfontosabb hírei egy helyen. Csapjunk is bele.


Végre egy jó hír a hiteleseknek! Mennyivel fizetnek kevesebbet?

Újra csökkent az alapkamat. Örülhetnek tehát a hitelesek, hiszen a kölcsönük kamatperiódusától függően újra csökkenhet a törlesztőrészletük is. Ha megtakarított pénzed van, akkor persze sajnálhatod, hogy újra csökkennek a betéti kamatok.

Kilenchavi mélypontra zuhant a forint: tényleg ne most válts a nyaralásra eurót!
Továbbra sincs megnyugvás a forintpiacon, a hazai fizetőeszköz euróval szembeni árfolyama már 305,6 egységen is járt, csütörtök este pedig 305,4 forintot ér egy euró a bankközi piacon.

Sokan szeretik az új babakötvényt
Az elmúlt másfél hónapban több mint 10 ezer Start-számlát nyitottak a Magyar Államkincstár fiókjaiban, így egyharmaddal nőtt a babakötvény számlák száma, a befizetett pénz megduplázódott - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek csütörtökön.

Mi lesz idén a betétesek pénzével? Itt vannak a legjobb kamatok
Kispénzű megtakarítóként nem volt túl rózsás a 2013-as év. A jegybank tovább csökkentette az alapkamatot, amivel párhuzamosan a betétek hozamai is csökkentek. A kamatadó mellett már a 6 százalékos EHO-t is meg kell fizetni a betétek kevéske kamataiból. Ilyen helyzetben szedtük össze a legjobb kamatokat.

Pórul is járhatsz az ingyenes készpénzzel: erre figyelj az igénylés után
Hétfő éjfélig lehet leadni az ingyenes készpénzfelvételt igénylő lapot a bankokban, a fiókok pedig néhány óra múlva zárnak. Olcsóbb lesz a bankolás februártól? Tippek és trükkök, hogy ne fázzünk rá az ingyenes készpénzre.

Ezek most a legbiztonságosabb autók: itt a lista!
Nem csak az autóvásárlás előtt állókat érdekelheti, hogy melyek a legbiztonságosabb gépkocsik a piacon. Ez természetesen évről-évre változik, az általánosan elfogadott listákat aktualizálják. A Pénzcentrum.hu most mutatja a 2013-as toplistát.

Ez az igazi rezsicsökkentés: olcsóbbat ki sem lehet találni
Mi az? Ingyen van, szórakoztató, az egész család örül neki és még csökkenti is a hó végi közműszámlánkat? Olvass tovább, tudunk egy tuti receptet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Kiderültek az újabb rezsicsökkentés részletei
Háromlépcsős idei rezsicsökkentésről nyújt be törvényjavaslatot az Országgyűlésnek a Fidesz-KDNP, ennek alapján a gáz lakossági fogyasztói ára április 1-jétől 6,5 százalékkal, az áramé szeptember 1-jétől 5,7 százalékkal, a távhő ára pedig október 1-jétől 3,3 százalékkal csökken - jelentette be Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Erre senki sem számított: meglepő adatok a rezsicsökkentésről
Hiába a rezsicsökkentés, nem minden hazai közműszolgáltatónál javult tavaly a magyar lakosság közüzemidíj-fizetési hajlandósága. A legnagyobb veszélyben továbbra is a 60 napon túli késedelmes fogyasztók vannak. Esetükben a végső megoldás továbbra is a szolgáltatásból történő kizárás.

Veszélyben a PIN-kódunk: ez lehet a tuti védelem
Az elmúlt hónapokban a Pénzcentrum.hu is többször foglalkozott az ATM-es pénzfelvételnél felmerülő veszélyekkel, konkrétan a különféle trükkök, lopások bemutatásával. Európában egyre gyakoribb, hogy közvetlenül az ATM-nél figyelik ki az ügyfelet, és vagy a pénzét szerzik meg, vagy PIN-kódját olvassák le.

Hova utazz fillérekért 2014-ben? Itt a "bakancslista" + képek
Méregdrága külföldi utazásra egyre kevesebb magyarnak futja. Így nem csoda, hogy felértékelődnek azok az országok, s határon túli városok, ahol még mindig "fillérekért" tölthetjük el szabadságunkat. Ezúttal ezeket mutatja be a Pénzcentrum.hu.

A legolcsóbb nyaralást keresed? Ide utazz idén nyáron!
Az év egyik legolcsóbb nyaralási célpontja lehet a török riviéra, hiszen a belügyi válság miatt nagyot esett a helyi fizetőeszköz árfolyama, amit a napokban kibontakozó újabb pénzügyi aggodalmak miatt további gyengülés követett. Az utolsó szezon óta közel 20 százalékot zuhant a török líra, ami miatt olcsóbban lehet most szállást találni az országban, de az utazás szinte összes költsége alacsonyabb lehet idén.

Címkék:
pénzcentrum.hu, török líra, török fizetőeszköz, líra árfolyam,