Megszólalt a McDonald's: van csirkebőr, vagy nincs csirkebőr?

Pénzcentrum2014. január 8. 16:59

"Meggyőződésünk, hogy nem tévesztettük meg a fogyasztókat az eljárásban vizsgált csirkés termékeink kommunikációjával. A versenyhivatali eljárás során bebizonyítottuk, hogy minden tekintetben az érvényes szabályozásnak megfelelően jártunk el, és valamennyi vonatkozó hazai és EU-s jogszabályt betartva hirdettük és értékesítettük termékeinket." - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a McDonald's, a GVH mai döntésével kapcsolatban.

Mint írják, az eljárás során kifejtett álláspontunkat fenntartják, és a Versenytanács határozatának bírósági felülvizsgálatát kérik.

Továbbá azonnali helyreigazítási kérelemmel fordulnak a GVH-hoz, ugyanis valótlan állítás, és a Versenyhivatal is tévesen tette ma közzé, hogy a panírozott termékek és a csirkemell csíkok nevű termékeik darált csirkebőrt tartalmaznának. Ezek a termékek egyáltalán nem tartalmaznak csirkebőrt, és ilyen értelmű megállapítás a GVH saját határozatában sem szerepel.

A grillezett csirkehúsos termék tartalmaz csirkebőrt, az anatómiai aránynál kisebb mértékben. A bőr hozzáadására ennél a terméknél azért van szükség, hogy a hús élvezeti értéke megmaradjon, ne váljon szárazzá a grillezést követően.

A GVH vizsgálatában érintett négy termék tehát a következő összetevőket tartalmazza:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Grillezett csirke - csirkemell filé, bőr, páclé, növényi olaj - grillen sütve
Panírozott csirke - csirkemell filé, páclé, panír - növényi olajban kisütve
Csirkemell csíkok - csirkemell filé, páclé, panír - növényi olajban kisütve
Ropogós csirkemell csíkok (filé) - csirkemell filé, páclé, panír - növényi olajban kisütve

Címkék:
vásárlás, élelmiszer, mcdonald's, helyreigazítás,