Haladékot kapott a józsefvárosi piac: mégsem zárnak be csütörtökön?

Pénzcentrum2013. november 20. 15:58

A felmondási idő leteltével holnap kellene bezárnia a józsefvárosi piacnak, azonban a hvg.hu értesülései szerint ez mégsem fog megtörténni.

A Pénzcentrum.hu tegnap számolt be arról, hogy november 21-én, csütörtökön végleg bezár a híres-hírhedt Négy Tigris, azaz a józsefvárosi piac.

Június közepén jelentette be ugyanis Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, hogy a kerület a józsefvárosi piac üzemeltetőjének bérleti szerződésének felmondását kéri a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől és a MÁV Ingatlangazdálkodási Igazgatóságától. A szerződéshez 150 napos felmondási idő kapcsolódik, így - lapunk információi szerint- november 21-én zár be a Négy Tigris piac (úgy tudjuk, november 21-én jár le a felmondási idő, a Négy Tigris piac területét ekkor kell, hogy az üzemeltető átadja a MÁV-nak). A Pénzcentrum.hu napokkal ezelőtt megkereste a MÁV-ot is az ügyben, az ígéretek ellenére ezidáig nem kaptunk választ kérdéseinkre.

A hvg.hu azonban úgy értesült Szabó Györgytől, a piac vezetőségének egyik tagjától, hogy a piac engedélyei "teljesen rendben vannak", ezért az nem fog bezárni.

Szabó elmondta azt is, hogy csak azért nem sikerült az elmúlt négy évben fejlesztéseket végrehajtaniuk, mert az önkormányzat akadályozta azokat. A piacon minden törvényesen működik, az állítólagos illegális tevékenységek szerinte a Ganz-telepen működő kínai piachoz köthetőek, amivel az önkormányzat nem tud mit kezdeni, mivel az egész egyetlen teleknek számít, aminek több mint százötven tulajdonosa van, háromnegyedük nem magyar állampolgár.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A lap szerint hivatalos bejelentés holnap várható az ügyben.

Címkék:
vásárlás, piac, józsefvárosi piac,