Tesco-torzó a magyar kisvárosban: marad a csontváz?

Pénzcentrum2013. október 1. 11:34

Jövőre sem építi tovább 2010-ben félbehagyott csongrádi áruházát a Tesco.

"Bevásárlóközpont" - olvasható a csongrádi elkerülő út mellett a táblán, a nyíl a Tesco Áruház betonvázára mutat. Csak a Magyar Közút ilyen optimista, ami az üzlet megnyitását illeti, hiszen a félbemaradt építkezés folytatásáról évek óta nincs hír. Az önkormányzat időnként érdeklődik a Tesco-Global Áruházak Zrt.-nél, de választ nem kap - írja a Délmagyar.hu.

Az áruházlánc a lappal azt közölte, hogy "a vállalat elkötelezettsége töretlen a magyar piac és a hazai fogyasztók iránt", ám a cég a fejlesztések irányát "a vásárlói igényekhez igazítja. Ennek a felülvizsgálatnak a csongrádi beruházás is része, de a megkezdett építkezés folytatása jelenleg nincs napirenden".


A Magyarországon 22 ezer embert foglalkoztató brit áruházlánc annak idején 100 új munkahelyet ígért Csongrádon, és 2010 karácsonyára nyitotta volna meg a város szélén 3000 négyzetméteres áruházát. A közel 1 milliárdos beruházás először azért csúszott, mert a területről kiderült, vizenyős, aztán a kivitelezővel is vitába bonyolódott az építtető. Egy ideig őrizték a területet, ma már nem, de nincs is mit elvinni onnan. Az építési engedély 2015 májusáig szól.

A vállalat korábbi közlése szerint tavaly 4 új üzlettel, köztük 3 Expressz bolttal és egy hipermarkettel bővített a Tesco Magyarországon. A lánc 18 éves magyarországi működése során már több mint 200 áruházat nyitott.

Címkék:
vásárlás, Tesco,