Ezek a legolvasottabb könyvek most Magyarországon: itt a lista!

Pénzcentrum2013. szeptember 14. 16:01

Bookline TOP 50 Talán a közeledő ősz tette, talán a romantikus-erotikus bestsellerek számának feltűnő növekedése, de egy biztos: a nyár utolsó hónapja határozottan a szerelem és szenvedély jegyében telt az olvasók számára. A TOP 50-es listához lapozz cikkünk 2., illetve 3. oldalára (alul).

Oravecz Nóra története kicsit olyan, mint egy egyszerűen megírt romantikus lányregény: a huszonéves blogger kezdetben csak a maga szórakoztatására írt bejegyzéseket, majd egyik pillanatról a másikra tízezrek lettek kíváncsiak gondolataira. Vannak, akik úgy gondolják, közhelyesek és felszínesek a mondatai, amelyek legfeljebb a tiniknek adhatnak némi pluszt, mások viszont rajonganak érte és isszák minden szavát. Egy biztos: a népszerű blogger Tejszínhab nélkül című e-könyve már megjelenésekor a Bookline e-könyves sikerlistájának élén nyitott, és nincs ez másképp első regénye, az Összekötve esetében sem. Kritikák ide vagy oda, a szerelmi történet augusztusban a Bookline TOP 50 első helyén kezdett.

Másodikként Nora Roberts Az első és utolsó című könyve futott be: a bestsellerszerző Boonsboro Inn-trilógiájának 2. része a Montgomery fivérek történetét szövi tovább, így egyszerre pillanthatunk be egy családi vállalkozás mindennapjaiba és egy bimbózó szerelem izgalmaiba. A világ egyik legolvasottabb írónője nem aprózza el: trilógiájának másik két epizódja is ott sorakozik a legjobbak között. Az első rész, amely A második kezdet címet kapta, jelenleg az 5. helyen tanyázik, míg a befejező kötet, A tökéletes társ a 6.

És ha már a romantikus történetek egyik legavatottabb szakértőjénél tartunk, nem mehetünk el szó nélkül azok mellett a romantikus-erotikus bestsellerek mellett sem, amelyek most szokatlanul szép számban képviseltetik magukat a sikerlistán. A 7. a korábban zajos sikert aratott Ötven árnyalat-trilógia méltó utódja, Slyvia Day Crossfire-sorozatának záró epizódja, az Egymásba fonódva, míg Fejős Éva újdonsága, a Most kezdődik augusztusban a 8. helyig jutott. A 9. pozíciót Kresley Cole vadonatúj regénye, A gyönyör sötét hercege érdemelte ki, amelyben Lucia, a gyönyörű, csábító valkűr és Garreth MacRieve, Lykae hercege, a parázsló szemű, szenvedélyes vérfarkas elsöprő erejű románca elevenedik meg. Természetesen ez a hónap sem múlhatott el a botrányhősnő Szepesi Nikolett könyvei nélkül, amelyek közül az elsőként megjelent Én, a szexmániás jelenleg a 10., míg a nemrég napvilágot látott Orgazmuspontok a 11. helyet csípte meg magának.

Persze a szülőknek és pedagógusoknak szóló könyvekről sem szabad megfeledkeznünk, amelyek szintén nagy százalékban szerepelnek a legjobbak között: Kim John Payne nevelési bestsellere mellett (az Egyszerűbb gyermekkor a 3.) Kádár Annamária Mesepszichológiája (45.) és Deákné B. Katalin Anya, taníts engem! című könyve (44.) is bekerült a TOP 50-be.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Végül, de nem utolsósorban, némileg kakukktojásként egy zenei témájú riportkönyv, a Quimby zenekar 22 évét bemutató kötet landolt a 4. helyen: Miklya Anna és Dömötör Endre eddig nem látott módon, eddig kiadatlan fotók kíséretében mesélnek a töretlenül népszerű zenekarról.

Bookline TOP 50: 26-50

Címkék:
vásárlás, könyv, bookline, bestseller, quimby,