Majdnem elbukta nyertes lottószelvényét a magyar nyugdíjas

Pénzcentrum2013. szeptember 7. 13:01

Kétszer is szerencséje volt annak a magyar kisnyugdíjasnak, aki majdnem lecsúszott a Hatoslottó főnyereményéről.

Legendaként terjed a Szerencsejáték Zrt.-nél annak az idős hölgynek az esete, aki majdnem lecsúszott a Hatoslottó főnyereményéről. "Egyszer az utolsó pillanatban, a 89. napon jelentkezett egy Hatoslottó-nyertes. Mint ismert, a játék szabályzata szerint a sorsolást követően a nyertesnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen nyereményéért" - fűzte hozzá a Szerencejáték Zrt.

Ötöslottó: élőben közvetítjük a sorsolást!
A Pénzcentrum.hu ma este is élőben közvetíti az Ötöslottó nyerőszámainak sorsolását. Várhatóan 19.25-re az is kiderül, elvitte-e valaki a 2 milliárd 717 millió forintos főnyereményt.

"Amikor kollégáink megkérdezték az idős hölgyet, miért várt ilyen sokáig, azt válaszolta, kétszer volt szerencséje: egyszer, amikor megjátszotta a 6 nyerőszámot, másodszor pedig, amikor a 89. napon megtalálta az igazolószelvényét" - tudtuk meg a szervezőktől.

Tavaly 1,3 milliárd forint nem kellett senkinek!

A Szerencsejáték Zrt. lapunknak küldött korábbi tájékoztatása szerint általánosságban elmondható, hogy amíg a kisebb nyereményekről esetenként megfeledkeznek a játékosok, az át nem vett nagynyeremény meglehetősen ritka - bár fordult már elő ilyen is. Évekkel ezelőtt történt meg például, hogy 430 millió forintért nem jelentkezett egy Ötöslottó-nyertes. Amennyiben a 2012-es statisztikákat nézzük kiderül, hogy tavaly 112 milliárd forint nyeremény kifizetése mellett, 1,3 milliárd forintnyi nyereményért nem jelentkeztek a játékosok. A legnagyobb fel nem vett nyeremény tavaly 20 millió forint volt.

 

Címkék:
vásárlás, lottó, hatoslottó, Ötöslottó, szerencsejáték, sorsolás,