Ki fizeti ezt ki? 10 tipp, hogy túléld a szeptembert is

Pénzcentrum2013. szeptember 1. 18:32

Brutálisan drága lesz a taxizás szeptembertől. A pénzcentrum.hu kiszámolta, hogy akár egy hónapig parkolhatunk a saját kocsinkkal a reptér mellett egy fuvar árából. Az iskolakezdés a nyakunkon, ezért összeszedtük, hogy milyen változás várhat a nebulókra és szüleikre idén. A hét további híreit címükre kattintva olvashatod.


Ezek a legfontosabb változások idén az iskolákban - itt a lista!
Alig néhány nap múlva megkezdődik a tanítás. Az új tanév számos fontos változást hoz a diákok és szüleik számára. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

Kiszámoltuk: ennyit érnek az új mentőcsomagok

Kiszivárgtak a bankok által kidolgozott devizahiteles mentőcsomagok. Az első azonnali segítséget nem jelent a devizahiteleseknek ugyan, de legalább forintban tartozhatnak ugyanannyival a bankjuknak, mint előtte. A másik már tényleges könnyebbséget jelenthet az adósoknak. A kérdés az, hogy melyiket választja majd a kormány.

10 tipp: így éld túl a hónap végét

Elérkeztünk a hónap végéhez, viszont - mivel szeptember elseje vasárnapra esik - sokan csak jövő héten kapnak fizetést. Ráadásul nyakunkon az iskolakezdés, ezért sok családnak igencsak nehéz időszak az augusztus vége. A Pénzcentrum.hu most 10 tippet ad ahhoz, hogyan "éljük túl" (természetesen anyagi értelemben) az előttünk álló napokat.

Ez a legújabb trükk? Ilyen rezsiszámlát is ritkán lát az ember
Bár vélhetően ritka, mint a fehér holló, olykor azért előfordul, hogy a rezsicsökkentés mértékét az elszámoló számlán negatív előjellel tünteti fel a közműcég. Természetesen ezekben az esetekben nem arról van szó, hogy mi fizetünk a szolgáltatónknak; ennél prózaiabb a válasz.

Itt a bizonyíték: mínuszos is lehet a rezsicsökkentés

Lehet negatív összegű is a rezsidíj-csökkentés miatti megtakarítás: olvasónk legfrissebb elszámolóján mínusz 373 forintot érvényesített a szolgáltató.

Ki bírja ezt megfizetni? Brutális drágulás jön
Közel duplájára nő a reptéri taxis fuvar ára szeptember elsejével a taxirendelet miatt: szerkesztőségünkből például fix 4200 helyett 8-9 ezer forintot kell majd fizetni érte. Egyre inkább érdemes lehet más alternatívákat keresni, mint a saját gépkocsi és a shuttle szolgálat vagy a többszöri átszállással közlekedő BKV.

Nyugdíjemelés: kiderültek a részletek
Néhány hete számoltunk be arról, hogy egy kormánydöntés alapján emelkedik a kommunista diktatúra által meghurcoltak nyugdíja. Ma részletek is kiderültek az emelésről.

Hova tegyem a pénzem, ha a kormány gyengíti a forintot?

Kósa Lajos heti nyilatkozatában arra utalt, hogy a kormány egyik célja lehet a forint gyengítése a jövőben. Amíg vannak devizahitel-szerződések és a Magyar Nemzeti Bank keze meg van kötve az árfolyam-politikát illetően, addig "nem lehet normális árfolyam-politikát csinálni" - mondta. Félthetjük a forint megtakarításainkat - hova tegyük a pénzünk, ha meg akarjuk őrizni az értékét?

Címkék:
adozas, hitel,