Két magyar is milliárdos lehet a hétvégén

Pénzcentrum2013. július 20. 08:07

Talán nem túlzunk akkor, ha azt mondjuk, ismét kezd kitörni a lottóláz Magyarországon. Az Ötöslottón 1,7 milliárd, a Hatoslottón 1,05 milliárd forint a főnyeremény. Nem véletlen, hogy rohamosan nő az eladott szelvények száma is.

MUTATJUK A SZÁMOKAT!
A Pénzcentrum.hu ezen a héten is élőben közvetíti az Ötöslottó és a Hatoslottó sorsolását is. Előbbinél szombat este 19.25-re, utóbbinál vasárnap délután 16.10-re derülhet ki, hogy elvitte-e valaki a hatalmas nyereményt.

A múlt héten az eladott Ötöslottó alapjáték száma 285 ezer, a Hatoslottó 194 ezer darabbal emelkedett a megelőző héthez képest. Igaz, ebben a halmozódás mellett közrejátszott az éppen futó akció is - tudta meg a Pénzcentrum.hu a Szerencsejáték Zrt-től.


A fenti számok is azt jelzik, hogy nyári lottóláz van Magyarországon, ez pedig természetesen a nyeremények nagyságának köszönhető. Az Ötöslottón az 1 733 millió forint a főnyeremény (ez a hazai Ötöslottó-jackpotok toplistáján a 13. helyet foglalná el), míg a Hatoslottón az 1 053 millió forintos főnyeremény minden idők 3. legnagyobbika lenne.

A játékszervezőnek arra vonatkozóan nincsenek adatai, hogy mennyi külföldi, határon túli játékos érkezik lottóvásárlási szándékkal Magyarországra, de valószínűsíthető, hogy ekkora főnyereménynél szívesen jönnek a határon túlról is lottózni.


Ugyancsak feltételezhető, hogy a nagyobb nyaralóhelyeken a szabadidejüket töltő játékosok is nagyobb számmal térnek be lottózókba.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A hatalmas nyeremények pozitív hatással vannak a Szerencsejáték Zrt.nemrég indított Okoslottó mobilalkalmazásának letöltésére is. Az indulás óta az iOS rendszerre való letöltés elérte a 18 ezret, az Android pedig a 20 ezer letöltést közelíti meg és ez a növekedés folyamatos.

Címkék:
vásárlás, hatoslottó, Ötöslottó, szerencsejáték,