Napokon belül elindulhat az új nemzeti sportfogadási oldal

Pénzcentrum2013. május 8. 12:02

Hosszú hónapok óta várnak a sportfogadók a Szerencsejáték Zrt. új online fogadási oldalára. A projektet már a tavalyi labdarúgó EB és a londoni olimpia előtt is beharangozták, a csúszás után most úgy tűnik, hamarosan indulhat a portál. Május 12-én, vasárnap ugyanis megszűnik a Tippmax nevű játék, amelyen eddig online fogadásokat lehetett kötni és ezzel párhuzamosan hamarosan elindulhat a Szerencsejáték Zrt. új online sportfogadási rendszere.

Napokon belül indulhat a Szerencsejáték Zrt.új sportfogadási oldala. Az eddigi, internetes Tippmax fogadás szervezését a 2013. május 12-i, időben utolsó fogadási esemény lezárása után befejezik - olvasható a társaság tájékoztatásában. Az online szerencsevadászok ugyanakkor nem maradnak sokáig fogadási felület nélkül, a Tippmax kivezetésével párhuzamosan ugyanis akár napokon belül elindulhat a társaság sokkal modernebb, átfogóbb fogadási portálja. Mint azt a társaság korábban a FortunaWeb szakportál megkeresésére elmondta: "Az oldal indulásakor a Tippmax online játék kivezetésre kerül, megszűnik". A Szerencsejáték Zrt. lapunknak küldött tájékoztatása szerint ugyanakkor a társaság a szakportál értesülését sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja.

A Szerencsejáték Zrt. honlapján olvasható tájékoztatás szerint továbbá változik a bankkártya-szerződéses regisztrációnál elfogadott bankkártyát kibocsátó bankok köre is; ebből kikerül az OTP Bank. A továbbiakban új bankkártya-szerződéses regisztrációra nincs lehetőség. Az viszont egyelőre kérdéses, hogy az OTP-s kártyák letiltása csak a megszűnő Tippmax rendszerére érvénye-e, vagy az új sportfogadási oldalon sem lesznek majd támogatottak a legnagyobb hazai bank által kibocsátott bankkártyák?

"Korábban az OTP bankkártyával rendelkező játékosoknak lehetőségük volt egy speciális feltöltési móddal regisztrálni, és a szerződésben megadott bankszámláról közvetlenül feltölteni belső egyenlegüket (úgynevezett papír alapú regisztráció). Most egyszerűsítjük a játékosoknak kínált feltöltési és regisztrációs módokat, amelynek során nem fogadunk be több ilyen típusú regisztrációt, kizárólag internetes regisztrációra lesz lehetőség. Akik papír alapú regisztrációval rendelkeznek, azok továbbra is élhetnek ezzel a feltöltési móddal, új regisztrációt azonban már nem tudunk fogadni. Helyette játékosaink a többi feltöltési móddal tudják feltölteni belső egyenlegüket (bankkártyás feltöltés az OTP, vagy K&H rendszerén keresztül; lottózói készpénzbefizetés; banki átutalás; mobilvásárlásos igénybe vételével; szerencsekártyával használatával)" - mondta el a Pénzcentrum.hu megkeresésére a Szerencsejáték Zrt. Hozzátették: az új sportfogadási rendszerben kizárólag bankkártyás felöltés (OTP, K&H és Abaqoos rendszerén keresztüli), illetve banki átutalásos feltöltési módokat fognak kínálni.

A korábban Tippmaxon fogadók számára végezetül fontos lehet, hogy a Szerencsejáték Zrt. közlése szerint a korlátozott (anonim) regisztrációval rendelkező játékosok/fogadók május 13-tól az elektronikus fogadási módokba nem tudnak belépni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mint ismert, az egyelőre ismeretlen nevű oldal - piaci pletykák szerint Tippmixpro.hu - az eredeti elképzelések szerint már tavaly júniusban startolt volna. Végül azonban a társaság lecsúszott a legnagyobb tavalyi sporteseményekről, s csak az idei év elején kezdődött meg az oldal tesztelése. Szentpétery Kálmán, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója korábban elmondta: a többi szolgáltatótól eltérően egyebek között a befizetésnél és a nyeremény-kifizetésnél sem vonnak majd le jutalékot, és mivel minden pénzügyi művelet forintban történik majd, átváltási jutalék és árfolyamváltozás sem terheli a fogadókat.

 

Címkék:
vásárlás, lottó, szerencsejáték, sportfogadás,