Mi folyik a magyar boltokban? Vasrácsok, plafonig érő üvegfalak

Pénzcentrum2013. március 5. 14:55

Elképesztő lépésre szánta el magát egy szegedi boltos: üvegfalat és rácsokat húzott az áruk és a vásárlók közé több üzletében, hogy megakadályozza a lopásokat.

Meglepő kép fogadja a vásárlókat több szegedi élelmiszer-üzletben is: a tulajdonos üvegfalat és rácsokat húzott a polcok és a vásárlók közé, hogy így akadályozza meg a rendkívül elszaporodott bolti lopásokat.

Kezdetben úgy gondolták, elég lesz a két és fél méter magas üvegparaván, tévedtek. A tolvajok ezen is átmásztak, ezért most rácsot tettek a tetejére - mondta el a boltok tulajdonosa az m1 Híradónak

Amit a vásárló kér, azt az eladó összepakolja neki, és csak fizetés után adja ki egy kis ablakon. A jelek szerint az új módszer bevált. "Egy bolti dolgozó nem arra van kiképezve, hogy rablók vagy tolvajok után szaladjon az utcán. Legfőképpen azért, mert a létszám sem teszi lehetővé. Ha elhagyja az üzletet, akkor még kevesebben maradnak" - nyilatkozta az üvegfalat húzó üzlettulajdonos.

A nagyobb üzletekben erre nincs lehetőség, ott a biztonsági rendszereket fejlesztik folyamatosan, de még így is évente többmilliós kárt okoznak a bolti tolvajok. Az édesség- és az italosztályról próbálnak a leggyakrabban lopni a nagyobb áruházakban.

Címkék:
vásárlás, csaló, tolvaj, bolt, lopás,