Célzott reklámokkal találkozhatunk a netbankokban

Pénzcentrum2013. január 26. 08:02

Már európai bankok is törik a fejüket, hogyan növelhetnék tovább új utakon profitjukat. Erre egyik megoldás az lehet, ha a netbankokban reklámokat helyeznek el, amit akár kifejezetten vásárlási szokásainknak megfelelően választhat ki a rendszer.

A Daily Mail arról számolt be, hogy egyre több angol bank tervezi különböző ajánlatokkal bombázni a számlatulajdonosokat, de hasonló megoldás rövid időn belül akár a magyar hitelintézeteknél is megjelenhet. Még a facebook vagy a google-t is lepipálhatja az internetbank, hiszen az adatlapunknál és a kereséseinknél sokkal pontosabb képet kaphat vásárlási szokásainkról egy bank.

Kártyás vásárlásoknál a bankunk megtudja, milyen üzletekben, milyen gyakorisággal vásárolunk és ennek megfelelően válogathatja ki a megfelelő hirdetést. Ilyen adatok birtokában könnyen a hirdetési piac fontos szereplőjévé válhatnak a bankok. A hirdetők örülnek annak, ha a reklámjaik olyan emberekhez jutnak, akik valóban vevők lehetnek. És tegyük hozzá, aki gyakran nézegeti a folyószámláját annak nagy valószínűséggel pénze is van költeni, aminek szintén örülnek a reklámozók.

A lehetőségek szinte határtalanok, például egy gyakran látogatott bolt riválisai könnyen megcélozhatják a számlánkat és az akciós ajánlataikat közvetlenül az adott vásárlás összege alá helyezhetik, ahol számlaellenőrzéskor biztosan nem kerüli el a figyelmünket. Angliában például a McDonalds-ban vett hamburger számlasora után jelenik meg a Burger King hirdetése.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ez nekünk is jó lehet, hiszen ha hirdetési felületté válik az internetbank, akkor olcsóbbá válhat a bankolás is. Ez különösen jól jönne most, amikor a tranzakciós illeték miatt több száz vagy akár ezer forinttal is megugrottak a díjak. A bankoknak, ha érdekükben áll, hogy minél többen férjenek hozzá a banki rendszerükhöz, olcsóbbá tehetik azokat a műveleteket. Utalás, beszedési megbízás és még az alapdíjak is olcsóbbá válhatnak. Cserébe persze reklámokkal árasztanak el minket.

Címkék: