Ezek a legolvasottabb könyvek most Magyarországon

Pénzcentrum2013. január 19. 13:00

Bookline TOP 50 Az év utolsó hónapjára már érezhetően a karácsony nyomta rá a bélyegét, de persze van, ami még ennek tükrében sem változott: például E. L. James Ötven árnyalat-trilógiájának töretlen sikere. Az eddig is hihetetlen népszerűségnek örvendő első két rész után végre megérkezett a várva várt harmadik, A szabadság ötven árnyalata, amely rögtön a Bookline TOP 50 első helyén indított. A toplistát a cikk 2., illetve 3. oldalán találod.

Nem sokon múlt, hogy a trilógia részei foglalják el a dobogó mindhárom fokát, az előző havi 1. helyezett Nyáry Krisztián-kötet, az Így szerettek ők azonban még mindig tartja magát, ezúttal a 2. helyen. A szabadság ötven árnyalata mellett egy másik újdonság is kiemelt figyelmet követelt magának az elmúlt hónapban: az utóbbi évtized egyik legjelentősebb fantasy-sorozatát, a Harry Pottert jegyző J. K. Rowling első felnőtteknek szóló regénye, az Átmeneti üresedés. (5.)

Ahogy az élmezőny is jól mutatja, a szerelem decemberben sem ment ki a divatból, sőt: a végzetnek köszönhető, sorsszerű találkozásokról mesélő történetek igen népszerűek, köztük Sylvia Day Crossfire-trilógiájának első két epizódja, a Melléd láncolva (12.) és a Hozzád kötve (22.). Régi ismerősként üdvözölhetjük Joanne Harris-t, aki a Csokoládé 3. részével újra elhozta nekünk különleges édességeket készítő főhősnőjét, Vianne Rocher-t. És ha már a nagy visszatérőknél tartunk: J. R. R. Tolkien világhírű regénye, A Gyűrűk Ura előzményeit elmesélő A hobbit újra virágkorát éli, hiszen nemrég mutatták be az eredetileg 1937-ben napvilágot látott regény filmváltozatát. A fantasy jelenleg a 34. helyen áll, de jó eséllyel feljebb kúszik majd a ranglistán.

Ahogy azt a fentiek is mutatják, a sorozatok ezúttal is szép számban képviseltetik magukat a legjobbak között. A vámpírregény-rajongók egyik kedvence, a Fekete Tőr Testvériség-széria újabb résszel, nevezetesen a 10. epizóddal jelentkezett: J. R. Ward írása, az Újjászületett szerető (10.) így év végén/elején stílusosan az újrakezdésről és a bármilyen akadályt legyőzni képes szerelemről szól. Egy másik nagy fantasy-siker is helyet követelt magának a legnépszerűbb olvasmányok között: a 7. helyen található Örökség avagy A Lelkek Sírboltja - Az örökség IV. írója, Christopher Paolini már 19 évesen bestsellerszerzőnek számított, ami a maga nemében kivételes teljesítmény.

Az olvasók decemberben is szívesen merültek el az ismert emberek életében: Kern András vallomásait - Ezt nem lehet leírni címmel, Bárdos András tolmácsolásában - a 6. helyen találjuk, de Kásás Tamás életrajzi ihletésű könyve (12.), illetve Mick Jagger (33.) és Arnold Schwarzenegger (39.) története is változatlanul népszerű. Feltehetően a rettegve várt, de végül be nem következett világvége is hatással volt a vásárlók preferenciáira, hiszen Balogh Béla Elkezdődött - Új világrend vagy Aranykorszak? című ezoterikus könyve a 29. helyig jutott.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Bookline TOP 50: 26-50

Címkék: