Sorra nyitja miniáruházait a Praktiker

Pénzcentrum2012. december 18. 18:05

Sátoraljaújhelyen megnyitotta kapuit a Praktiker első magyarországi kisáruháza, ami a 20. Praktiker üzlet 1998 óta. Az ünnepélyes megnyitón bejelentették, hogy három héten belül Komáromban is új áruházat nyitnak.

Megkezdte a kisáruház koncepció tesztjét a Praktiker azzal, hogy 14 évnyi magyarországi működés és 19 nagy alapterületű áruház után megnyitotta Sátoraljaújhelyen az első 1500 négyzetméteres üzletegységét. A település abban a régióban fekszik, ami az elemzések szerint rendelkezik olyan vásárlóerővel, ami képes eltartani egy korszerű barkácsáruházat. A Praktiker lapunkat arról tájékoztatta, hogy számítanak a határon túl élő vásárlókra is Sátoraljaújhelyen, így euróval is lehet majd fizetni az üzletegységben.

Karl-Heinz Keth, a cég ügyvezető igazgatója a megnyitón elmondta: a kereslet csökken a barkácspiacon, ez új helyzeteket szült és új stratégiát kíván. Szerinte sok jel mutat arra, hogy a mélyponton túl van a kereskedelem, és ha nagyon kis lépésekben is, de a jövő évben a stabilizáció mellett némi javulásra számíthatnak a barkácsáruházak. Hozzátette: a Praktiker anyavállalata bízik a magyar piacban, ezért is hagyták jóvá a kisáruház koncepciót, ami munkahelyeket is teremt.

Az új üzletegységben a Praktiker a helyi igények azonnali kiszolgálására, a szortiment kialakításakor pedig a teljes árucsoportos készlet bemutatására törekszik, emellett külön hangsúlyt fektet a vevői rendelések kielégítésére, valamint elérhetővé tesz számos szolgáltatást. is.

Címkék: