Hiába veszel új okostelefont, máris elavultnak számít

MTI2012. december 7. 11:32

Budapest lakosságának 99 százaléka számára elérhetővé vált a T-Mobile negyedik generációs mobil hálózata (4G/LTE), a cég kínálatában megjelentek az első 4G/LTE-képes okostelefonok, s mobilinternet-csomagjai is megújulnak január 1-től - jelentette be Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója a társaság pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Az elnök-vezérigazgató elmondta: kültéren Budapest lakosságának 99 százaléka, beltéren pedig 83 százaléka számára érhető el a 4G/LTE szolgáltatás. A szolgáltatáshoz több mint 60 vidéki településen is hozzá lehet már férni, így az ország lakosságának közel 27 százaléka számára nyílt meg a 4G/LTE kínálta mobilinternetezés lehetősége kültéren.

Az LTE az egyik legkorszerűbb, s a leggyorsabban fejlődő rendszer a mobilkommunikáció történetében, a világ internet adatforgalma egy év alatt háromszorosára nőtt. A jelenlegi körülbelül 55 milliós teljes LTE-előfizetésszám a becslések szerint 2018-ra 1,6 milliárdra növekszik majd - ismertette.

A modernizáció tavaly májusban kezdődött a Magyar Telekomnál. Itt nem állnak meg, a hálózatfejlesztés jövőre is folytatódik - hangsúlyozta Christopher Mattheisen. A cég jövő évi tervei között szerepel, hogy 2013 végéig például további vidéki településeken biztosít 4G/LTE elérhetőséget. Emellett a lakossági 2G/EDGE lefedettséget a jelenlegi 90-ről közel 100 százalékra emeli.

Keszég Attila, a Magyar Telekom értékesítési és szolgáltatási vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a T-Mobile a főváros lefedésével egyidejűleg forgalomba hozza az első 4G/LTE-képes okostelefonokat is. A cég azt várja, hogy hónapokon belül szinte minden új okostelefon LTE-képes lesz.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A T-Mobile 2012 decemberétől két új mobilinternet-csomaggal bővíti portfólióját, illetve 2013. január 1-jétől teljesen megújítja mobilinternet-csomagjait. A különböző szintű csomagokat az ügyféligényekhez igazodva sávszélesség és a benne foglalt adatmennyiség alapján differenciálja. A változások nyomán a 4G/LTE alapú szolgáltatás még szélesebb ügyfélkör számára válik elérhetővé.

Címkék:
mobilkommunikáció, christopher mattheisen,