Már 55 ezren töltötték le a magyar mobilfizetési alkalmazást

Pénzcentrum2012. december 1. 16:02

Egyre népszerűbb a felhasználók körében a magyar fejlesztésű mobilfizetési alkalmazás. Az elfogadóhelyek száma is folyamatosan bővül, mára átlépte a 120-at - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a MasterCard.

Az egyre szélesebb körű elfogadást jelzi, hogy a MasterCard Mobile-al ma már például a labdarúgó bajnokságban élen álló Győri ETO FC hazai meccseire is vásárolhatunk jegyet. Jóllehet az alkalmazás felhasználói nem férnének el egyszerre a győri stadionban, ugyanis a jelen pillanatig több mint 55 ezer, Android, iOS vagy Windows Phone operációs rendszert futtató mobilra töltötték le a fizetési programot.

Szetnics László, a MasterCard mobiltelefonos fizetésért felelős regionális vezetője szerint a MasterCard Mobile gyors terjedésének egyik oka az elfogadói hálózat folyamatos fejlesztésében rejlik, melynek köszönhetően egyre több helyen lehet fizetni okostelefonnal, bankkártya számunk megadása nélkül. Az alkalmazás használatával lehetőségünk van T-Mobile és Telenor feltöltőkártyás telefonok feltöltésére, a rendszerhez csatlakozó távközlési és közműszolgáltatók csekkjeinek befizetésére, de akár színházjegyet is vehetünk, vagy rendelhetünk ebédet az ország legnagyobb ételrendelő hálózatán.

Kutatásokból tudjuk, hogy a vásárlás gyakran spontán döntés eredménye, hiszen előfordul, hogy akkor szeretnénk bizonyos terméket megvenni, amikor először találkozunk vele, vagy megpillantjuk azt egy webáruházban. Ilyen helyzetekben a MasterCard Mobile a megfelelő megoldás, hiszen a telefonunk szinte mindig nálunk van, az alkalmazással pedig a kártyaszám megadása nélkül fizethetünk. Az internetes vásárlások esetén elegendő a telefonszámunkat megadni, de QR-kód szkennelésével több száz budapesti taxiban is rendezhetjük a viteldíjat.

"Ráadásul a MasterCard Mobile az egyik legbiztonságosabb fizetési mód" - emelte ki Szetnics László. "A rendszer 2011. októberi indulása óta nem tapasztaltunk visszaélést a MasterCard Mobile-lal kezdeményezett tranzakcióknál. A 0%-os csalási mutató egyedülálló a fizetési megoldások között."

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mindez a Cellum újszerű biztonsági technológiájának is köszönhető. Az alkalmazást kifejlesztő és működtető vállalat innovatív megoldása révén a telefonra töltött program csak részben tárolja a kártyaadatokat a készüléken, azok másik része egy távoli szerveren található, titkosítva. Az okostelefon elvesztése esetén sem tudják illetéktelenek használni az alkalmazást, hiszen minden tranzakció előtt meg kell adni egy hatjegyű biztonsági kódot, amit a felhasználó állít be a bankkártya regisztrációjakor.

A MasterCard Mobile-t jegyző vállalatok, a MasterCard, az FHB Bank, a Magyar Telekom, a Telenor és a Cellum képviselői egyöntetűen úgy fogalmaznak: céljuk, hogy a jövőben minden olyan fizetési környezetben ahol jogosultsága van a MasterCard Mobile alkalmazásnak elérhetővé tegyék a szolgáltatást.

Címkék: