Undorító kínai büfét találtak Budapesten: gyomorforgató képek

Pénzcentrum2012. november 16. 10:29

Gyomorforgató állapotokat találtak az élelmiszer-ellenőrök Kőbányán, egy távol-keleti büfében - tájékoztatta lapunkat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH).

160 kg, mintegy 1000 adag étel készítéséhez elegendő ismeretlen eredetű, jelöletlen, fagyasztott terméket tiltott el a forgalmazástól és rendelte el az azonnali megsemmisítését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kiemelt ellenőrzéseket folytató akciócsoportja.

Az ellenőrzésre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Főigazgatóságával közösen folytatott felderítés során került sor a Budapest X. Kőbányai út 21. szám alatt található távol-keleti vendéglátóipari egységben.

A termékek között fagyasztott csirkelábat, kacsanyelvet, valamint tőkehús termékek találtak. Az egységben az alapanyagok egy részét a földön tárolták, a konyha és az előkészítő higiéniai állapota semmilyen jogszabályi előírásnak sem feleltek meg.


Az elrettentő állapotot jellemzi például, hogy a helyiségben csótányok voltak, a szellőző berendezésen szárították a sertés bőrkét, a mosogatóban pedig csirkelábat áztattak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Az egység működését azonnali hatállyal megtiltotta és bezáratta az eljáró hatóság. A várható bírság összegének megállapítása jelenleg még folyamatban van - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a NÉBIH.

Címkék: