Itt az újabb átverés: rendőrnek "öltöztek" a kiberbűnözők

Pénzcentrum2012. október 25. 19:03

A rendőrséghez országszerte több állampolgári bejelentés érkezett, mert ismeretlen tettesek különböző internetes oldalakon keresztül egy káros tartalmú szoftvert terjesztenek.

A sértett gépének képernyőjére egy üzenet töltődik be, amely szerint a "Magyar Rendőrség Osztály Elleni Kiberbűnözés" zárolta a komputert, mivel azon illegális tartalmak találhatóak. Az üzenet szerint a gép feloldásához meghatározott összeget szükséges Ukash vagy paysafe utalással befizetni. Az így kicsalt összegek feltehetően internetes szervezett bűnözőkhöz jutnak el.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy a rendőrség nem blokkol számítógépeket, ezen üzenetek alapján senki ne vásároljon Ukash vagy egyéb utalványt!

A vírus csak aktív kapcsolat esetén indul el, ezért ilyenkor az internetes kapcsolatot meg kell szakítani (a modemet kikapcsolni, vagy kihúzni az "internet" kábelt a számítógépből), és újraindítani a komputert. Ezután javasolt a fertőzött számítógép vírusirtását vagy az adatmentést és a számítógép újratelepítését elvégezni, melyhez szükséges lehet számítástechnikai szakember segítsége.

A számítógép újratelepítése után ajánlott vírusirtó programot, valamint kétirányú tűzfalat telepíteni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: