Hogyan lesznek nyitva a boltok, a bankfiókok a hétvégén?

Pénzcentrum2012. október 19. 13:32

Hosszú hétvége előtt állunk, változik az üzletek nyitva tartása. Érdemes figyelnünk arra is, hogy a bankfiókok sem a megszokott rendben várnak minket a következő napokban.

A boltok többsége az alábbi rend szerint lesz nyitva:

SZOMBATON és VASÁRNAP (október 20-21) az üzletek a megszokott, hétvégi rend szerint várják a vevőket. HÉTFŐN, október 22-én szintén az általában megszokott hétköznapi (esetenként hétvégi) nyitva tartással üzemelnek az üzletek, a non-stop hipermarketek általában este 10-kor zárnak.

KEDDEN, október 23-án az üzletek túlnyomó többsége zárva tart. Kivételt jelentenek a non-stop kisboltok, benzinkutak, ajándék-és virágüzletek.

SZERDÁN, október 24-én a boltok a szokásos hétköznapi rend szerint nyitnak, a nagyobb hipermarketek általában reggel 6 órától várják a vevőket.

A bankoknál is lesz változás

Természetesen a bankok nyitva tartását sem hagyja érintetlenül az ünnep: a pénzintézetek kivétel nélkül zárva tartanak kedden (október 23.).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A bankok szombaton és vasárnap a megszokott rend szerint üzemelnek, azaz azok a fiókok, amelyek ezeken a napokon nyitva tartanak (például plázákban, bevásárlóközpontokban), most is kinyitnak. Az általunk megkérdezett pénzintézetek arról számoltak be, hogy a fiókok hétfőn (október 22.) is zárva tartanak - érdemes tehát érdeklődnünk, mielőtt banki ügyintézéssel próbálkoznánk a következő napokban.

Figyeljünk arra is, hogy több bank karbantartást végez a hétvégén online rendszerében, telefonos ügyfélszolgálatánál.

Címkék: