A ruházati boltokban már csak a karácsonyban bíznak

Magyar Nemzet2012. szeptember 10. 09:32

Már csak az őszi akciókban és a hagyományos év végi vásárlási hullámban bíznak a válság éveiben jelentős veszteségeket elszenvedett hazai kereskedők. A szezon végi szokásos leértékelések mellett az idén számos üzletnél a végjátékot jelentették az extra árkedvezmények - írja a Magyar Nemzet.

A nyári leárazási hullám zárultával immár biztosnak tűnik, hogy idén is milliárdos veszteséget könyvelnek el a magyarországi ruha- és cipőboltok, illetve a tartós fogyasztási cikkek forgalmazói. Bár a hőség miatt a nyáron többen látogatták a hazai plázákat, a kereskedők tapasztalatai szerint a magyar lakosság továbbra is főként a ruházkodáson takarékoskodik.

A lapnak egy ruházati üzletlánc munkatársa úgy fogalmazott, hiába a leárazások idején megjelenő sok vásárló, ha csak az olcsót veszik, az valójában veszteséget jelent a cégnek.

Manapság - a mennyiséget illetően - mintegy tíz százalékkal kevesebb ruhát és cipőt vásárolunk, mint a gazdasági válság előtt. A kereslet visszaesése miatt pedig a szezonális akciók is előbb kezdődnek, és az idő előrehaladtával egyre merészebb, akár 80-90 százalékos árengedményt is kínálnak a kereskedők.

Címkék: