Döglégy a Zala felvágottban! Undorító fotó

Pénzcentrum2012. augusztus 30. 11:07

Gyomorforgató kép jelent meg a minap: egy békéscsabai hipermarketben vásárolt felvágott különös összetevőt tartalmazott.

Extra összetevőket is tartalmazhat a Zala felvágott - derül ki egy, a beol.hu hírportálnak elküldött fényképből. A lap olvasója egy békéscsabai hipermarketben vásárolta a Zala felvágottat, amelyről szeletelés közben derült ki, hogy a gyártás során egy légy került bele.

Az élelmiszerekre vonatkozó kötelező előírásokat és ajánlásokat tartalmazó Magyar Élelmiszerkönyv szerint a Zala felvágott Legalább 90 mm átmérőjű, természetes, vagy műbélbe töltött homogén húspépbe egyenletesen elosztott 12-18 mm szemcseméretőre aprított, pácolt sertéshús mozaikokat tartalmazó, főzéssel hőkezelt, füstölt, vagy füstöletlen, jól szeletelhető készítmény. A hústartalom a késztermékre vonatkoztatva legalább 50%.

A hatályos jogszabályok szerint az élelmiszerbiztonság elsődleges felelősségét az élelmiszeripari vállalkozó viseli. Az élelmiszer biztonságosságáért és minőségéért az élelmiszer előállítója, nem hazai előállítású élelmiszer esetében pedig az első magyarországi forgalomba hozó felelős. Magyarországon olyan élelmiszer termékeket lehet forgalmazni, amelyek megfelelnek az élelmiszerekre vonatkozó európai uniós és nemzeti jogszabályoknak.

Ha hasonló esettel találkozunk, érdemes megkeresnünk a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatalt, amely a teljes élelmiszerlánc felügyeletét ellátja.

Címkék: