Egyre több helyen fizethetünk okostelefonunkkal

Pénzcentrum2012. augusztus 25. 17:07

Augusztustól a világ legjobb bárjának választott A38 Hajó rendezvényeire is lehet jegyet váltani MasterCard® Mobile okostelefon alkalmazással - tájékoztatta lapunkat a MasterCard.

"A MasterCard Mobile-t elfogadó partnerek száma napról-napra nő, az alkalmazássalma már több mint 30 szolgáltatónál, üzletben, webáruházban lehet fizetni, valamint több jótékonysági szervezet számára lehet adományokat felajánlani" -mondta Szetnics László, a MasterCard mobilfizetésért felelős regionális vezetője. Az elmúlt hónapok fejlesztéseinek köszönhetően egyebek mellett könyvet, élelmiszert, koncert- vagy repülőjegyet vásárolhatunk, taxi-, telefon- és közműszámlát fizethetünk gyorsan és egyszerűen az alkalmazással.

A MasterCard Mobile hivatalos fizetési opció többek között a Bónusz Brigád, a chocoMe az Extreme Digital, a G'Roby, a Libri, a Netpincér és a Shopline oldalain is. 2012 augusztusától pedig a T-Mobile és T-Home számlák mellett a Telekom villamos energia- és földgázszámlái szintén ilyen egyszerűen és gyorsan kiegyenlíthetők a számlára nyomtatott QR-kód beolvasásával. A Telekom számláin kívül a Vidanet és a DTV Zrt. közműszámláin is megtalálhatóak a QR-kódok. A szolgáltatás banki hátterét az FHB Bank biztosítja.

A MasterCard Mobile fizetési alkalmazás letöltése és használata ingyenes, a bankkártya regisztrációnak azonban egy egyszeri, 99 forintos díja van. Minden további tranzakció kártyás fizetésnek minősül, tehát a kártyabirtokos számára a fizetési műveletnek nincs külön díja. A 2011 októberében bemutatott MasterCard Mobile-t eddig több mint huszonnyolcezer ügyfél töltötte le okostelefonjára.

Címkék: