Itt a legújabb világszenzáció! Ez lesz a vásárlás jövője?

Pénzcentrum2012. augusztus 9. 19:02

Akár a nevünk bemondásával is fizethetünk a jövőben egy amerikai vállalat, a Square fejlesztése révén. Ez a fejlesztés is hozzájárul ahhoz, hogy egyre inkább kiszoruljon a készpénzhasználat a mindennapokból  - írja a New York Times.

Egy amerikai vállalat, a Square kisvállalkozásoknak kínál megoldást a kártyás fizetések kezelésére, ráadásul olyan olcsón teszi ezt, hogy ezzel tényleg kiszoríthatják a készpénzhasználatot a mindennapokból. Ennél még sokkal többet is tud a cég rendszere. Nemcsak kártyás fizetés lehetséges a Square fejlesztésével, de egy olyan mobilfizetéses rendszer is működtethető a segítségével, amellyel akár a nevünk bemondásával is fizethetünk a jövőben.

A vállalat legnagyobb befektetője az itthon is jelenlévő Starbucks kávézólánc, mely a következő időszakban intenzíven készül használni a fejlesztéseket. A kisboltoknak leginkább az okostelefonokhoz csatlakoztatható kártyaolvasó lesz hasznos, mellyel könnyen és főleg olcsón kiépíthetik saját kártyaelfogadó rendszerüket.

A termék nagy újdonsága még maga a szoftver, ami már az üzletbelépéskor felismeri a vásárlót és a pénztárnál már csak egy név bemondásával fizethetünk. Ahogy a kasszánál meggyőződnek személyazonosságunkról, a számlánkról azonnal lekerül a termék ára. Az amerikai Starbucks üzletekben biztos, hogy fizethetünk majd így, a népszerűségétől függően viszont akár könnyen el is terjedhet ez a módszer, hiszen egyre több kiéhezett okostelefon tulajdonos várja egy egyszer és biztonságos mobilfizetési rendszer megjelenését.

Címkék: