Van, ahol ingyen átállítják a szegények televízióit

Világgazdaság2012. július 31. 09:32

Augusztusban indul a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által szervezett digitális átállás tesztprogram szerelési szakasza Sopronban és Barcson - írja a Világgazdaság.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a hatóság állami segítséggel, ingyenesen átállítja a szociálisan leginkább rászorultak televíziókészülékeit a hagyományos analógról, a jobb minőségű digitális adás vételére.

A tesztprogram értékelése alapján döntés születik az országos támogatási program pontos menetéről. Az NMHH korábban jelezte: a támogatási rendszerben a digitális földfelszíni vételhez kártyafüggetlen set-top boxokat kívánnak alkalmazni. Ezek beszerzési ára a piacon nagyobb tétel esetén 8-10 ezer forint körül mozog, és folyamatosan csökken.

A lap úgy tudja, hogy az NMHH több tízmilliárd forintot szán az átállás költségeire. A digitális átállásnak a korábbi tervek szerint 2011 végéig kellett volna lezajlania, majd egy ideig úgy tűnt, idén kerülhet sor rá - jelenleg annyit lehet tudni, legkésőbb 2014 vége a határidő.

Címkék: