Csúnyán lemaradt a magyar Tesco

Pénzcentrum2012. július 12. 15:20

Lengyelországban már meglépte a Tesco, ami nálunk még csak a távoli tervekben szerepel: elindították az online értékesítési rendszert, amelyen keresztül akár 67 forintos házhozszállítási díjért is rendelhetnek a vevők.

Elindította webshopját a Tesco Lengyelországban. A szolgáltatás egyelőre csak a fővárosban, Varsóban és környékén elérhető, de év végéig 6-8 nagyvárosra kiterjesztik majd a szállítási területet.

A Warsaw Business Journal című lengyel gazdasági lap megállapításai szerint az árak ugyanazok, mint az áruházakban, a szállítási díj pedig 98 grosztól (67 forint) 9,9 zlotyig (980 forint) terjed, a szállítás gyorsaságától függően. A vevők fizethetnek online, bankkártyával, illetve az áru átvételekor készpénzzel is. A Tesco speciális, hűtött rakterű teherautókkal szállítja a megrendelt termékeket, a hét minden napján este 10 óráig.


A Tesco az Auchan után a második legnagyobb áruházlánc Lengyelországban, amely beszállt az online üzletágba, leginkább a konkurencia hasonló lépését követve. Korábban a lengyel piacon csak kisebb, kimondottan a netes vásárlásra, házhozszállításra specializálódott hálózatok voltak jelen. Az áruházlánc hazai piacán, Nagy-Britanniában már évek óta működik az internetes vásárlás: ez évente 2 milliárd fontos üzletet jelent a Tesco számára.

Gerry Gray, az áruházlánc magyarországi vezérigazgatója tavaly decemberben úgy nyilatkozott, hogy hazánkban két éven belül valósulhat meg a Tesco online értékesítési rendszere.

Címkék:
lengyel zlotyi,