Olcsóbb Sziget-jegy lehet már júniustól

Pénzcentrum2012. május 24. 14:15

A parlament gazdasági bizottsága azt javasolja, hogy kedvezőbb, 18 százalékos áfakulcs alá sorolják a nemzetközi jelentőségű szabadtéri zenei fesztiválok belépőjegyeit.

Friss!
Nem csökken a Sziget-jegyek ára akkor sem, ha a gazdasági bizottság módosítójának köszönhetően 27 százalék helyett kedvezményes, 18 százalékos kulcs alá sorolják a fesztiválok belépőjegyeit - mondta a hvg.hu-nak Gerendai Károly. A Sziget főszervezője inkább jobb rendezvényeket ígér - írja a HVG.

A parlamentnek csütörtökön, az adózást érintő törvénymódosításokhoz benyújtott indítvány szerint a fesztiválok nemzetközi versenyképességének biztosítása érdekében indokolt a kedvezményes áfakulcs alá sorolás.

A módosítás a kihirdetését követő 31. napon léphet hatályba, és a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló kormányrendeletben meghatározott alkalmi szabadtéri rendezvényekre lenne érvényes. Vagyis azokra, amelyeket legfeljebb tíz egymást követő napon tartanak meg, és a résztvevők száma várhatóan legalább egyszer meghaladja az ezret.

Címkék: