Meglepetés! Ez a legolvasottabb könyv most Magyarországon

Pénzcentrum2012. május 11. 11:08

Bookline TOP 50 Amikor egy Coelho-mű megjelenik, bizonyos, hogy rövid időn belül előkelő helyre kerül a sikerlistákon. A Mint az áradó folyó című önvallomás április legnépszerűbb olvasmánya - derül ki a Bookline TOP 50 legfrissebb, áprilisi kiadásából.

Paulo Coelho könyvei az elmúlt években mindig állandó szereplői a sikerlistáknak. Nincs ez másként a Mint az áradó folyó című, legújabb írásával sem. A könyv filozofikus önéletrajznak is nevezhető, Coelho élete néhány jelentősebb szakaszában folytatott elmélkedéseit osztja meg olvasóival a tőle megszokott szimbolikus nyelvezettel. Ez a kiadvány a megjelenés után nem sokkal már az áprilisi toplista első helyére került.

A belső utazások nyugalma után irány a sci-fik, krimik, és vámpírtörténetek adrenalinnal teli világa. A toplista második helyén a fiatal korosztály körében népszerű Az éhezők viadala című regény áll. Susanne Collins trilógiává bővített könyve igazi szenzáció, világszerte több mint tízmillió példányban kelt el, a filmváltozatának márciusi premierje óta pedig még nagyobb az érdeklődés mutatkozik a könyv iránt. Azt, hogy a filmek, sorozatok milyen mértékben fokozzák a lelkesedést az alapmű iránt, George R.R. Martin Trónok harca című könyvének a sikere is jól mutatja.

A vámpírregények reneszánsza is kitart még egy jó darabig. Ahogyan a múlt hónapban, most is a sikerlista harmadik helyén végzett Charlaine Harris Véres leszámolás című könyve, amelyik a True Blood sorozat 11. kötete.

A vámpírtörténetek mellett a skandináv krimi is egyre népszerűbb a magyar olvasók körében. Miután a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából hazánkban járt a világhírű, norvég krimi szerző Jo Nesbo, hogy bemutassa Denevérember című regényét, a könyv rövid idő alatt a sikerlista negyedik helyére került, megelőzve M.C. Beaton Agatha Raisin és a parázna lódoktor című krimijét. A skandináv írók népszerűségét mutatja, hogy Stieg Larsson három regénye is szerepel az áprilisi toplistán.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A magyar szépírók ebben a hónapban nem kaptak olyan jelentős szerepet, mint márciusban, inkább a riportkönyvek és tényfeltáró olvasmányokat kerestük jobban a hazai szerzők munkái közül. A Malév-sztorival Varga G. Gábor, és a szegedi Csillagbörtön embertelen bűnözőiről szóló Könyörtelenek - Életre ítélt gyilkosok című riportkönyvvel Havas Henrik is felkerült a toplistára. Molnár B. Tamás is remekül debütált Gault&Millau Magyarország - Étteremkalauz 2012 című gyűjtésével a sikerlista 12. helyén.

Bookline TOP 50: 26-50

Címkék:
havas henrik,