Napokig zárva lesznek a magyar bankok

Pénzcentrum2012. március 12. 12:04

A bankok szerda estétől zárva lesznek Az idei év első hosszú hétvégéje előtt állunk: március 15-e munkaszüneti nap lesz, március 16-a pedig pihenőnap. Változik ezért a boltok, a posták nyitva tartása, illetve a közösségi közlekedés menetrendje is. A bankok szerda délután bezárnak, és csak hétfőn nyitnak ki legközelebb - kivéve néhány pláza-fiókot.

A boltok nyitva tartása

Március 14-én, SZERDÁN a boltok a megszokott rend szerint várják a vásárlókat, a hipermarketek általában 22 órakor zárnak.
Március 15-én, CSÜTÖRTÖKÖN a boltok zárva tartanak. Kivételt jelenthetnek a non-stop kisboltok, benzinkutak, turisztikailag frekventált helyen levő ajándékboltok, virágboltok.
Március 16-án, PÉNTEKEN az üzletek a megszokott rend szerint várják a vásárlókat, a hipermarketek általában reggel 6 órakor nyitnak, a plázák délelőtt 10 órától várják a vevőket.
Március 17-én és 18-án (SZOMBATON és VASÁRNAP) az üzletek a szokásos hétvégi nyitva tartás szerint üzemelnek.

Így működnek a posták

Március 14, SZERDA: Egy kivétellel a posták a szerdai nyitvatartási rend szerint üzemelnek (a Budapest, Fogarasi úti Tesco posta 21 óráig tart nyitva).
Március 15, CSÜTÖRTÖK: Valamennyi posta zárva tart
Március 16, PÉNTEK: A posták a szombati nyitvatartási rend szerint üzemelnek
Március 17, SZOMBAT: A posták a szombati nyitvatartási rend szerint üzemelnek.
Március 18, VASÁRNAP: A posták a vasárnapi nyitvatartási rend szerint üzemelnek.

Figyelj, a bankok pénteken is zárva lesznek

A hazai pénzintézetek fiókjai természetesen zárva tartanak március 15-én CSÜTÖRTÖKÖN, de a legtöbb bank március 16-án, PÉNTEKEN is zárva tart, - valamint szombaton és vasárnap is. Az ATM-ek és a netbankok, valamint a telefonos ügyfélszolgálatok működnek majd a hétvégén is.
Az OTP Bank lapunkat arról tájékoztatta, hogy egyes fiókjai pénteken, szombaton és vasárnap is nyitva tartanak majd - például az üzletközpontokban.

Fontos tudni, hogy március 24 -én, SZOMBATON a fiókok pénteki nyitva tartás szerint üzemelnek.

Indul a hosszú hétvégék éve: hova utazik a fél ország? - KATTINTS!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Így közlekednek a buszok, a vonatok és a BKV járatai

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint az alábbiak szerint változik a vonatok közlekedési rendje.
Március 14-én, SZERDÁN pénteki, március 15-én, CSÜTÖRTÖKÖN szombati, március 16-án, PÉNTEKEN ünnepnapi, március 17-én, SZOMBATON ünnepnapi menetrend lesz érvényben.

A VOLÁNBUSZ Zrt. helyi és helyközi autóbuszjáratai az alábbiak szerint közlekednek: március 13, KEDD munkanap, iskolai előadási nap; március 14, SZERDA a hét utolsó munkanapja és iskolai előadási napja. Március 15, CSÜTÖRTÖK munkaszüneti nap; március 16, PÉNTEK munkaszüneti nap. Március 17, SZOMBAT munkaszüneti nap; március 18, VASÁRNAP a hét első munkanapját és iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti nap.

A BKV Zrt. járatai az alábbi rend szerint közlekednek:
Március 15-én, CSÜTÖRTÖKÖN ünnepi/hétvégi/vasárnapi menetrend szerint; március 16-án, PÉNTEKEN szombati/hétvégi menetrend szerint; március 17-én, SZOMBATON szombati/hétvégi; március 18-án, VASÁRNAP vasárnapi/hétvégi menetrend szerint közlekednek a járatok.

Milyen idő lesz a következő napokban?

Akár 20 fok is lehet a hosszú hétvégén, így ideális az időjárás szabadtéri programokhoz.

Címkék: