Indul a magyar YouTube

Pénzcentrum2012. február 29. 20:17

A YouTube bejelentette, hogy elindítja a világszerte népszerű közösségi videomegosztó lokalizált, "Magyarországra hangolt" változatát. Így a hazai internetezők számára előtérbe kerül a magyar nyelvű tartalom. Egyszerűbben fedezhetnek fel és oszthatnak meg helyi relevanciájú videókat, és kezdhetnek párbeszédet róluk. A változás amellett, hogy kiemelt helyet biztosít a legnépszerűbb hazai videóknak, fontos lépés a tartalomkészítők, tartalomsugárzók, hirdetők és márkák számára is.

"A magyarországi internetezők eddig is a YouTube globális közösségének tagjai voltak. Ez az országban a harmadik legnépszerűbb weboldal a maga havi több mint 2,7 millió látogatójával (a 18-49 éves korosztályban) . A mostani változás azt jelenti, hogy lehetőséget adunk rá, hogy a magyar videók készítői, és az erre kíváncsi internetezők Magyarországról - és a világ más tájairól - sokkal könnyebben egymásra találjanak" - mondta Matthew Glotzbach, a YouTube európai igazgatója.

A videomegosztó megállapodást kötött az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesülettel. Ennek köszönhetően a magyar dal- és zeneszerzők számára mostantól anyagi haszonnal jár, ha feltöltik videóikat. A megegyezés a társaság által képviselt széles zenei repertoárra vonatkozik, amennyiben a videókat Magyarországról elérhetővé teszik. Bevétel akkor keletkezik, ha a YouTube partnereinek videóihoz hirdetések társulnak.

Megállapodást kötöttek a Sziget Kulturális Szervezőirodával, az MTVA-val, a TV2-vel, a Jégkorong Szövetséggel, az 1g Records, a CLS Records és a Tom Tom Records kiadókkal, valamint a WMMD hazai digitális-zenei tartalom aggregátorral. A sor további partnerekkel egészülhet ki, a hazai internetezők pedig az ily módon tovább gazdagodó videó kínálatot élvezhetik.

Címkék: