1,5 milliárd felett az Ötöslottó főnyereménye: mutatjuk a számokat

Pénzcentrum2012. február 25. 16:34

1510 millió forint az Ötöslottó főnyereménye a 8. játékhéten: legutóbb tavaly novemberben született telitalálat - a Pénzcentrum.hu ma este is élőben közvetíti a sorsolást.

Élőben közvetítjük a sorsolást
A Pénzcentrum.hu ma este is élőben közvetíti a sorsolást, 19 órától. Várhatóan 19.25-re az is kiderül, elvitte-e valaki a hatalmas nyereményt.

Az eddigi utolsó ötös 2011. november 19-én született, és közel kétmilliárd forintot ért. A jelenlegi várható főnyeremény 14 hetes halmozódás után gyűlt össze. Az Ötöslottó eddigi legnagyobb főnyereménye 2003 november 29-én talált gazdára: akkor 5 milliárd 92 millió 890 ezer 758 forinttal lett gazdagabb egy játékos.

A Szerencsejáték Zrt. történelmi visszatekintése szerint Magyarországon a különböző sorsjátékok már a XVI. századi óta nagy népszerűségnek örvendtek vásárokban és búcsúkban, de a lottójáték meghonosítására egészen az 1762-es császári pátensig (rendelet) kellett várni. A magyar lottó, a lutri sorsolását kéthetente rendezték. Téteket a lottószedők - többnyire gabonafelvásárlók, dohányboltosok, kocsmárosok - és lottógyűjtödék fogadtak és szedtek, hálózatuk az egész országra kiterjedt. A játék népszerűsége gyorsan nőtt, és ez jótékony hatással volt a közösségek életére is: a gyűjtödék előtt ugyanis nagyon élénk volt az élet a sorsolási napokon, ezen kívül egész "tudomány" alakult arra, hogy az álmokból, születési dátumból biztos nyerőszámokat határozzanak meg a reménybeli nyerteseknek.

A játékot azonban 1897-ben megszüntették, és helyette az ún. osztálysorsjátékot indították el. A lottó karrierje azonban ezzel csak egy rövid - 60 éves - szünetet tartott, majd 1957-ben újult erővel hódította meg a játékra fogékony közönséget.

A lutri paramétereit alapul véve, 1957-ben folytatódott a számsorsjátékok menetelése, a hazai szerencsejáték-történelem egyik legsikeresebb szereplője, az Ötöslottó indulásával. A játék már az első héten átütő sikert aratott: a sorsolásra másfél milliónál is több szelvény érkezett. Bár a 16, 61, 71, 77 és 89-es számsorozat senkinek nem hozott telitalálatot, a négyesnek heten is örülhettek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A lottó az eltelt több mint 50 év ellenére változatlanul az egyik legnépszerűbb játék: hétről hétre több millió szelvényt adnak fel a mesés főnyeremények reményében.

Címkék:
lottó számok e heti,