Újra első az Apple: bejött az új mobil

Pénzcentrum2012. január 27. 10:30

Visszaszerezte az Apple az első helyet a negyedik negyedévben az okostelefonok piacán, a legújabb iPhone sikereinek köszönhetően ugyanis lekörözte a Samsungot az értékesítési volumen tekintetében a Strategy Analytics adatai szerint.

A világ legnagyobb okostelefon-gyártója lett az Apple a negyedik negyedévben, miután a legújabb iPhone októberi piacra dobásának köszönhetően több mint a duplájára emelkedtek az időszakban értékesítései. Az év utolsó három hónapjában 37 millió darab iPhone-t adott el az Apple, ami 23,9%-os piaci részesedésnek felel meg - derül ki a Strategy Analytics adataiból. A Samsung a második helyre csúszott vissza, 36,5 millió darabos értékesítéssel, a Nokia pedig a harmadik helyet szerezte meg 19,6 millió darabos eladással.

Hatalmas volt a növekedés az okostelefonok piacán a negyedik negyedévben, összesen 155 millió darabot adtak el, ami 54%-os növekedést jelent az előző év azonos negyedévéhez képest. Az Apple 2011 második negyedévében veszítette el a piacvezető pozíciót, az okostelefonok piacán a mobilgyártók között.

Címkék: