Veszélyes baktériummal szennyezett a SPAR ásványvize

MTI2012. január 10. 20:00

A Heves Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatósága eljárást indított a csányi székhelyű AQUE-PET Kft. ellen, mivel megállapították, hogy a cég által előállított kétliteres Saguaro Pannon-Aqua (a Lidl saját márkás ásványvize) szénsavmentes ásványvíz, illetve a szintén kétliteres S-Budget (a SPAR üzletlánc saját márkája) szénsavas ásványvíz coliform baktériummal szennyezett. Az érintett vizeket kivonják a forgalomból - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

A Heves Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatósága eljárást indított a Heves megyei kft. ellen, a szennyezés összesen csaknem 300 raklapnyi ásványvizet érint, egy raklap 384 palack ásványvizet tartalmaz.

Lidl: azonnal leveszik a polcokról
Az Országos Környezetegészségügyi Intézet vízhigiénés és vízbiztonsági főosztályának jegyzőkönyve szerint, amelyet a diszkontlánc az ásványvíz szállítójától kapott meg - három mintavétel történt a közleményben említett, november 25-ei lejárati szavatosságú termékből és mindhárom negatív volt - közölte a Napi Gazdaság Online-nal Tőzsér Judit, a Lidl pr-vezetője. Hozzátette: az újabb eredményről a társaság csak a sajtóból értesült.

A Lidl azonnali hatállyal leveszi a polcokról a terméket, és a gyártótól származó szénsavmentes vizekből mintát vesz, amelyet független laborral vizsgáltat be. Addig, amíg e vizsgálatok eredménye nem születik meg, zárolják az érintett gyártótól származó szénsavmentesvíz-készleteket.


A VM emlékeztet, hogy az AQUE-PET Kft. működését a hatóság 2011 szeptemberében hasonló okok miatt egyszer már felfüggesztette, de újraindulhatott az üzem, mivel a cég kijavította a hibáit.

A hatóság a decemberi utóellenőrzésen ugyanakkor megállapította, hogy a cég által előállított kétliteres Saguaro Pannon-Aqua szénsavmentes természetes ásványvíz, illetve a szintén kétliteres S-Budget szén-dioxiddal dúsított természetes ásványvíz coliform baktériummal szennyezett.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mivel az ásványvizek nem tartalmazhatnak coliform baktériumot, az ásványvíz forgalmazását a hatóság azonnali hatállyal megtiltotta, és elrendelte kivonását a forgalomból, illetve kötelezte az üzemet a termék visszahívására.

 

Címkék: