Top10 kalózfilm 2011-ben: Te mindegyiket láttad?

Pénzcentrum2011. december 31. 18:02

Ahol elérhető a Hulu, a Netflix, és a többi olcsó, kényelmes legális videóstreaming szolgáltatás, ott észrevehetően visszaesik a fájlcserélők forgalma - ez a fő tanulsága a Torrentfreak fájlcsereportál év végi statisztikáinak - írja az Index.


Bő kilencmillió letöltéssel a Fast Five (itthon Halálos iramban: ötödik sebesség címen ment a mozikban) volt az év legnépszerűbb filmje a torrentoldalakon a Torrentfreak felmérése szerint. A statisztika a nagy nemzetközi torrenttrackerek publikus adatai alapján készült. A dobogón a Másnaposok 2 és a Thor követi. A becsült letöltési számok látványosan alacsonyabbak, mint a tavalyi év végi listán voltak. 2010 végén az Avatar 16 millió letöltéssel tarolt, és a top10 mindegyik helyezettje magasabb letöltési számokat mutatott, mint idén.

A torrentportál második statisztikája, ami a legtöbbet letöltött tévésorozatokról szól, a harmadik variációt támasztja alá. A két legnépszerűbb sorozat a torrentezők körében a Dexter és a Trónok harca volt, epizódonként átlagban 3,6, illetve 3,4 millió letöltéssel. Mindkét sorozat fizetős kábelcsatornán (a Showtime-on, illetve az HBO-n) fut, a legális streamszolgáltatóknál nem elérhetők.

A sorozatoknál évek óta érzékelhető trend a letöltések számának csökkenése. Még érdekesebb az, hogy ez hogyan adódik össze: az amerikai ip-címekről indított letöltések meredeken esnek, az európai és ausztrál fájlcserélők viszont tartják a szintet. Ez pontosan egybevág a két nagy legális streamelő oldal, a Hulu és a Netflix elérhetőségével. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: