Hatalmas meglepetés az Ötöslottón - erre senki sem számított

Pénzcentrum2011. november 18. 16:23

Hatalmasat ugrott az elmúlt héten a megvásárolt Ötöslottó alapjátékok száma - értesült a Pénzcentrum.hu. A játékosok az egy héttel korábbihoz képest közel egymillióval több szelvényt töltöttek ki, a háttérben a hatalmas nyeremény és a Szerencsejáték Zrt. akciója áll.

Az Ötöslottó főnyereménye immár 18. hete halmozódik, az ezen a héten megnyerhető jackpot összege 1 milliárd 911 millió forint.

A legutóbbi telitalálat, egy 458 millió forintos főnyeremény a július 16-i sorsoláson született, 4 hét halmozódás után. A jackpot egyébként idén már második alkalommal lépi át az egymilliárdos "álomhatárt": a legújabb lottómilliárdost a június 11-i sorsoláson avatták. Az öt nyerőszám akkor 1 934 388 935 forintot ért - tudta meg a Pénzcentrum.hu a Szerencsejáték Zrt-től.

Minden idők legnagyobb Ötöslottó nyereményét - amely több mint 5 milliárd forintot ért - 2003 novemberében húzták ki. Ha ezen a héten találná el valaki mind az öt nyerőszámot, a 10. legnagyobb nyereményt vihetné haza.

 


A játékszervező tapasztalatai szerint hasonló összegű nyeremény esetén hosszabb távon jellemzően nő a játékkedv. Míg hetente átlagosan 3,5 millió alapjáték érkezik be, halmozódás idején ez a szám egymillióval is gyarapodhat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Különsorsolásos akciók idején további növekedés tapasztalható: legutóbb szeptember 6-10., október 10-15. és november 7-12. között szerveztek ilyen nyereménysorsolást - ezzel (és a nagy főnyereménnyel) magyarázható, hogy az elmúlt héten közel egymillióval több szelvényt adtak fel a játékosok, mint azt megelőzően. A hivatalos adatok szerint a 44. héten 4 514 217 szelvényt adtak el, míg a 45. héten már 5 494 904-et.

ÉLŐBEN KÖZVETÍTJÜK A SORSOLÁST!
A Pénzcentrum.hu ezen a héten is élőben közvetíti az Ötöslottó sorsolását, szombat este 19 órától. Várhatóan 19.30-ra az is kiderül, elvitte-e valaki a hatalmas főnyereményt.
Holnap délután azt is megmutatjuk olvasóinknak, melyek voltak azok a számok, amelyek a legnagyobb magyar lottónyereményekhez juttatták a szerencséseket.

 

Címkék: