Ettől rettegtek az olaszok: már nincs visszaút?

Pénzcentrum2011. október 6. 17:44

Valószínűleg az ínyencek, a gasztronómiai szakértők és az olaszok rémálma egyszerre válik valóvá azzal, hogy egy New York-i cég bejelentette, pizza-automatát dob piacra.


A New Yorkban élő Puzant Khatchadourian már húsz éve dolgozik annak a pizza-automatának a kifejlesztésén, amely hamarosan világhódító útjára indulhat. Az arab származású feltaláló-vállalkozó és cége öt készüléket már legyártott, ezek jelenleg tesztelési fázisban vannak.

 


A működési elv szerint a vásárló a pénz bedobása után az érintőképernyőn kiválaszthatja, milyen alapot és milyen feltétet kér pizzájára. A gép ezeket egyenletesen adagolja, majd megsüti a terméket - a fejlesztők tájékoztatása szerint nem mikrohullámú sütőben- és másfél-három perc múlva kész is a forró étel. Az automata a terméket dobozban adja ki, mellékelve szalvétát és egy tasakos fűszerkeveréket is.

 


A készülék egy feltöltéssel 150 pizzát tud gyártani, az étel elkészítését a vásárló végignézheti, egészen a sütésig.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Azt egyelőre még nem tudni, mikor indul az automata világhódító útjára, ugyanakkor brit lapok arra hívják fel a figyelmet, hogy rengeteg hasonló készülék működik sikerrel világszerte. Franciaországban például egy pék fejlesztett ki baguette-sütő automatát, Japánban pedig -ahol ezek a készülékek igazán népszerűek- kaphatunk például főtt rizst, curry-s csirkét, élő homárt, vagy akár tojást is automatából.

 

 

Címkék: