Költözik a legendás magyar fesztivál?

Pénzcentrum2011. szeptember 27. 17:33

Nem kizárt, hogy elköltözik a Tokaj melletti Rakamazról a Hegyalja Fesztivál. Az egyik legnagyobb vidéki zenei-kulturális rendezvény szervezőit két kelet-magyarországi megyeszékhely is megkereste.

Bukovinszky Béla, a fesztivál főszervezője a Boon.hu-nak elmondta: jelen gazdasági helyzethez alkalmazkodniuk kell, egy fesztivál csak akkor lehet erős, ha színvonalas műsort kínál, kedvező áron. Az országban szinte a Hegyalja az egyetlen olyan fesztivál, aki bérleti díjat fizet az önkormányzatnak a területért, míg máshol jelentős anyagi támogatással járulnak hozzá a szervek a közös munkához.

A főszervező szerint nem szívesen költöznének, de ha kapnak egy olyan ajánlatot, amit a jelen gazdasági helyzetben nem lenne túl bölcs visszautasítani, akkor költözhet a fesztivál. Egy nagyobb város, főleg egy megyeszékhely jóval kedvezőbb infrastrukturális és anyagi feltételeket tud kínálni, mint egy kisebb település. Legkésőbb november végéig, december elejéig el kell dőlnie a kérdésnek, ha addig nem születik döntés, a fesztivál marad régi helyén - mondta a fesztivál főszervezője.

Idén júliusban a közel 200 fellépőre összesen 85 ezren voltak kíváncsiak a Tisza-parti rendezvényen. A fesztiválon - amelynek területe ebben az évben három hektárral nőtt - mintegy másfélezren dolgoztak.

Címkék: